Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı, yazılı bir açıklama ile Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin Acil Servisi'nin kapatılması kararının, yeni hastanenin hizmete girmesinin ne kadar önemli olduğunu söyledi. Tonyalı, kararın alınmasına neden olan süreç ve “Bir Oda da Senden” kampanyası hakkında bilgi verdi.

Tonyalı, yazılı olarak yaptığı açıklamada, düzce Üniversitesi Rektörlüğünün 25 Ocak 2008 tarihinde Devlet Personal Dairesi Başkanlığı'ndan personel talebinde bulunduğunu, buradan bir netice alınamayınca, başhekimliğin 15 Şubat tarihinde Döner Sermaye 4B kaleminden 40 kişilik bir personel talebi yaptığını, ardından 25 şubat tarihinde Maliye Bakanlığı'na iletilen 4B personel talebinden de sonuç alınamadığını ifade etti. Rektörlüğün 31 Mart tarihinde yeniden kadro istediğini ifade eden Tonyalı, aynı başvurunun 25 Haziran tarihinde tekrarlandığını, bu girişimlerden sonuç alınamayınca Başhekimliğin Rektörlük kanalıyla Düzce Valiliği'ne başvurarak geçici kadro ile görevlendirilmek üzere hemşire talebi yaptığını, bu girişimlerden sonuc alınamayınca da Başhekimin basın toplantısı yaparak Acil Servisin kapatılacağını açıkladığını söyledi.

Konu hakkında hassasiyetin üst safhada olduğunu söyleyen Tonyalı, Rektörlük, Vakıf ve Milletvekillerinin Bakanlık nezdinde girişimlerinin sürdüğünü de ifade etti.

Bu gelişmelerin ardından yeni hastanenin donanımının bir an önce bitirilmesinin önem kazandığını dile getiren Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı, “Bir Oda da Senden” kampanyası kapsamında yapılan bağışlara her gün bir yenisinin eklendiğini ifade ederek, İbrahim Sancaklı başkanlığındaki Orman Ürünleri Sanayicilerinin Vakfın hesabına 144 Bin YTL bağışta bulunduğunu açıkladı. Tonyalı daha evvel yapılan bağışlar ile kampanyanın geldiği durum hakkında bilgi verirken, bağışçıları da açıkladı. Buna göre kampanyaya şu kişiler bağış yaptı.

Pakmaya Sahibi Canan Pak : 425 Bin YTL..

Orman Ürünleri Sanayicileri : 144 Bin YTL

Yılmaz Öney : 25 Bin YTL

Hüsnü Öney ve Şemsi Öney : 25 Bin YTL

Şerifoğlu Ağaç Sanayii : 25 Bin YTL

Belediye Başkanı Mehmet Keleş : 25 Bin YTL

Fethi Görür ( Tefrişat Karşılığı) : 25 Bin YTL,

İbrahim Sancaklı Tefrişat Karşılığı) : 25 Bin YTL

İbrahim Gösterişli : 10 Bin YTL

Önder Tonyalı : 10 Bin YTL

Veysel Çakar : 10 Bin YTL

Ali Dilber : 5 Bin YTL

Murat Özsoy : 5 Bin YTL

Metin Büyük : 5 Bin YTL

DÜZDER : 5 Bin YTL

Kampanya kapsamında görüşmelerin sürdüğünü belirten Vakıf Başkanı Önder Tonyalı, Orman Ürünleri Sanayicileri ileİbrahim Sancaklı'ya kampanyaya destek veren ve verecek olan herkese teşekkür etti.