Yapılan anketlerde ilçede bir numaralı sorun olarak gösterilen işsizliğe, çözüm getirmesi beklenen Çilimli Organize Sanayi Bölgesi’nin son durumu ile ilgili Belediye Başkanı Muhsin Yavuz açıklamalarda bulundu. Akçakoca OSB gibi mahkeme sürecine takılan Çilimli OSB’de engeller kalktığını ve şubat ayı sonunda kamulaştırmalara başlayacaklarını açıklayan Yavuz, sözlerine şöyle başladı.

“OSB için talepler var, doğru talepleri Valilimiz başkanlığında istişare ediyoruz. Önümüzdeki ay sonu kamulaştırmalara başlıyoruz. Hızlı şekilde kamulaştırmaları tamamlamak istiyoruz.”

Bugüne kadar mahkeme süreci ile ilgili açıklama yapmayan Yavuz, sürece ilişkin konuştu. Yavuz, “Bizim mevcut OSB alanı ile ilgili bir sıkıntımız yoktu. O mevcut alanın yanında bakanlığın önerdiği ve ilave ettiği bir alan vardı. O kısmı mahkeme durdurdu.” dedi.

Yavuz, gelen yatırımlarda seçici olacaklarını altını çizdi. Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz , “Artık buraya gelecek yatırımda istihdam şartlarına, ihracat değerlerine ve firma kalitelerine bakıyoruz. “Kim gelirse gelsin yer vereceğiz” şeklinde derdimiz yok. En rantabl şekilde değerIendirmek bizim görevimiz. Düzce’yi marka yapacak teknolojiye açık bir sanayi olsun. Düzce’de binlerce dönüm sanayi alanı yok. Olanı iyi değerlendirmemiz lazım. Düzce zaten İSKİ kapsamında. Marka değeri olan firmaların olması Düzce’ye katkı sağlayacaktır.  OSB içinde teknik lisesi, yüksekokulu gibi sosyal donatılar da bulunacak.  Bugüne kadar gecikmeler oldu ancak bunu telafi ederek hızlı bir şekilde başlamak istiyoruz.” diye konuştu.

Haber;S.KAŞKIR