Düzce Merkez ve ilçelerdeki köylere hizmet aktaran İl Genel Meclisinde basına uygulanan sansüre bir tepkide Düzce İl Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Özcan’dan geldi. Basının alınan kararları aktarma konusunda kendilerine aracı olduğuna dikkat çeken Özcan, 5 aydır görevde olan yeni meclisinin aldığı kararlardan haberdar olamadıklarından yakındı.


DAHA AÇIKLAYICI OLMALI


Özcan, “İl genel meclisinin 5 aydır yapmış olduğu çalışmalardan bir haber almış değiliz. Toplantıların basına kapatıldığı duyuyoruz. Doğru olmadığını düşünüyoruz. Çünkü biz muhtarlar il genel meclisi üyelerinden herhangi bir haber alamadıklarını ve istedikleri hizmetler karşında zor durumda kaldıklarını yönünde şikayetler alıyoruz. Bir de basın yolunun kapatılması sıkıntılı bir duruma neden oluyor. Daha açıklayıcı olmaları düşüncesindeyiz. ”diye konuştu.


MUHTARLAR MUHATAP ALINMIYOR


Belediye meclisini örnek gösteren Özcan, İGM Başkanı Şinasi Akbulut ve meclis üyelerinin aldığı kararı “mantıksız” olarak nitelendirdi ve Meclis üyelerinin muhtarları muhatap dahi almadıklarını iddia etti.
Özcan, “İl genel meclisi üyelerine çoğu köy muhtarları ulaşamıyor. Muhatap bile alınmıyor. Medyadan da haber alamayınca köy muhtarları zor duruma. Medyaya açık olmalı ki olan bitenden haber alınsın. Basına kapatılmasını anlamış değilim mantığıma uymuyor. Belediye meclisinin bile açık olduğu ve internetten izlendiği bir zamanda il genel meclisinin bu şekilde bir karar almasını benim mantığım almıyor.” Şeklinde konuştu.

ASFALT KONUSUNDA ÇOK SIKINTILIYIZ


Muhtarlar olarak sıkıntılarını aktaran Özcan, merkez köylerdeki asfalt sorununa değindi. Daha önce de acil hizmetlerin ikinci plana atıldığı yönünde eleştirilerin yapıldığı özel idaresinde Düzce İl Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Özcan da benzer bir şikâyette bulundu.


Özcan, “Bizim başlıca sorumuz asfalt konusu özellikle merkez köyleri sıkıntılı durumda. 2 yıl oldu asfalt plentinin kurulduğu ama şuan baktığımızda bırakın merkezi grup köylerinin bile yapılmadığı görülüyor. Asfalt arabaları Akçakoca Gümüşova gidiyor. merkez köyleri ne zaman asfalt olacak haber alamıyoruz. Bu konuda çok sıkıntılıyız. Muhtarların bilgilendirilmesi gerekiyor. Kamuoyuna açık olmaları gerekiyor.” dedi.

 

 

Haber;S.Kaşkır