Çakmak açıklamasında “Dünyanın bir köşesinde Doğu Türkistan’da ve Arakan’da Müslümanlar, inançları nedeniyle vahşice katledilmektedir. Bir tarafta yaşam mücadelesi veren kardeşlerimizin uğradığı zulüm yüreklerimizi dağlamaktadır. Diğer yanda Mısır’da, Suriye’de Müslümanlar birbirine boğazlatılmaktadır.Irak’ta, Kerkük’te, Tuzhurmatu’da her gün patlayan bombalar can almakta, kan dökmektedir.Özellikle 11 Eylül 2001’deki terör saldırılarıyla birlikte İslam’a, hoş görüye, insanlığa ve barışa karşı sistemli bir operasyon başlamıştır. Batı, üzerinde yaşadığımız ve enerji kaynaklarına sahip olan Avrasya ve Ortadoğu Coğrafyası’nı kan gölüne çevirerek içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi açmazdan çıkmak istemektedir.”dedi.
Büyük Ortadoğu Projesi ile bölge ülkelerinin sınırlarının Müslüman kanıyla çizildiğini söyleyen Çakmak,” Oluk oluk akan kanlar, yitip giden canlar, kan gölüne dönen vatanlar hep aynı değerdedir. Bir taraftaki acıya üzülüp, diğer taraftaki insanlık dramını görmezden gelmek Batı’nın kirli oyununa alet olmaktan başka bir şey değildir.”şeklinde konuştu.
Tüm İslam âlemi Batı’nın bu çirkin yüzünü, çifte standart uyguladığı insanlık anlayışını sorgulamaya davet eden Çakmak,yaşanan trajedinin daha da büyümeden önüne geçilmesi için Birleşmiş Milletler harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
“Bu kan, zulme ortak olan herkesin ve her örgütün ellerine bulaşmıştır.” diyen Çakmak, Bu katliamlara imza atanlar hakkında gereğinin yapılması gerektiğini belirtti.

Haber; S. KAŞKIR