Düzce’de son günlerde cemiyet ve düğünler başta olmak üzere kavga, bıçaklama olayları tırmanışa geçti. En ufak kavgada sinirlerin gerilmesiyle sokak ortasında dahi kişilerin bıçaklarına sarılarak yaralama olayları sık sık haber bültenlerine taşınır oldu. Düzce’de kanlı şiddet olaylarındaki artış dikkat çekerken komşu il Zonguldak’ta örnek bir karar alındı.


Zonguldak'ta şahsa karşı işlenen suçların artması üzerine harekete geçen valilik, her türlü kesici, delici ve benzeri aletler ile bıçakların şahıslar üzerinde taşınmaması ve yetkili yerlerin dışında satışının yapılmamasına dair talimat gönderdi.


Kesici alet kullanımı ve satışının sıkı takip altına alınmasının istendiği Zonguldak Valisi Ali Kaban imzalı il ve ilçe emniyet müdürlüklerine gönderilen talimatta, "İlimiz genelinde son zamanlarda meydana gelen şahsa karşı işlenen suçlar incelendiğinde, 6136 sayılı kanun kapsamında sayılmayan bıçak ve benzeri suç aletlerinin yoğun olarak kullanıldığı anlaşılmaktadır. Ayrıca gençler arasında bıçak, kesici ve delici aletlerin taşınmasının bir özenti haline dönüşerek yaygınlaştığı, bunların teşhir edilerek toplumda korku ve paniğe neden olduğu gözlenmiştir. Bu kararın uygulanmasıyla Zonguldak il sınırları içerisinde kişilere karşı işlenen bıçakla yaralama, öldürme, yağma suçlarının önlenmesi, kamu düzeninin, toplum huzurunun ve kişi dokunulmazlığının sağlanması amaçlanmaktadır" denildi.


KARARDAN SONRA 2 SEYYAR SATICIYA 182'ŞER TL CEZA


Bu arada karar doğrultusunda takip halinde bulunan ekiplerce, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanun'a aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle, 2 seyyar satıcıya 182'şer TL idari para cezası uygulandığı öğrenildi. Ekiplerin denetimlerde, 150 kesici alet ve 20 kilogram tütüne el konuldu.

 

Haber; S.KAŞKIR