Düzce Emniyet Müdürlüğü Cumayeri’nde bir yıl arayla Ramazan ayının 12. gününde yaşanan cinayetlerin şifresini çözdü. Cinayetin aydınlatılmasıyla aynı renk traktör kullanan komşusu Sait Tatu’nun kan davalıları tarafından Tatu sanılarak öldürüldüğü anlaşılan Halit Karabulut’un ailesi hem şaşkınlığı hem de üzüntüyü bir arada yaşıyor.

 

Geride iki yetim çocukla kalan Halit Karabulut'un eşi Aynur Karabulut, olayın aydınlatılmasıyla rahat bir nefes almış durumda… Çünkü eşinin cinayete kurban gitmesiyle neredeyse herkesten şüphelenir hale gelmiş…

 

 

ÖĞRENİNCE ÇOK ÜZÜLDÜK

 

Cinayete Kurban Giden Halit Karabulut’un eşi , "Sonradan olayın bir yanlışlık olduğunu öğrenince çok üzüldük. İnsan bir şey konuşamıyor. Yaklaşık bir buçuk yıldır kimin yaptığı, niçin ortaya çıkmadığının sıkıntısı var üzerimizde. Bir tek kendi ailemden şüphelenmedim, böyle bir şeyi yapacaklarına ihtimal vermedim. Başka yerlerden şüphelendik ama çıkan sonuç çok daha farklıydı" dedi.

 

 

İŞİNDE GÜCÜNDEYDİ…

 


Eşinin tarla sınırlarıyla ilgili bugüne kadar ufak tefek sıkıntılar yaşadığını anlatan Aynur Karabulut, ancak bunun cinayetle sonlanacak kadar olmadığını da ekliyor.

 

 

Karabulut, "Eşim evden çıkar köye gider, işini yapar eve gelirdi. Kimseyle doğru düzgün bir tartışması olmazdı. İlk öldürüldüğünde bile ben inanmadım. Bunun nasıl olabileceği hakkında uzun zaman düşündüm. Gerçekten çok büyük acılar çektim" diye konuştu.

 

Komşusu Sait Tatu’nun ailesiyle görüşmeye devam ettiklerini belirten Karabulut, cinayeti çözmek için yoğun mesai harcayan emniyete de teşekkürlerini iletti.

 

BU KAN DAVASI BİZİM CANIMIZI YAKTI

 

 

Adalete inancını hiç kaybetmeyen Karabulut, “Bu kan davası bizim canımızı yaktı. Ailemiz dağıldı. Allah onları bildiği gibi yapsın. Cezalarını çeksinler, hatta orada çürüsünler istiyorum" ifadesini kullandı.

 

Karabulut, "Ramazan günü hiç acımadan, kim olduğunu bilmeden nasıl yapabilirler diye çok üzüldük, şaşırdık. Eşimin traktörü koyduğu kuruluk dediğimiz bir yer var. Sait ağabey kar yağdığında eşimden rica ederdi, 'kar eriyene kadar oraya koyabilir miyim' diye. Eşim insanlarla muhabbet etmesini severdi ve ricalarını kırmazdı. Bizim traktör ile Sait abinin traktörü kış boyunca aynı yerde dururdu. Belki de ondan bir karışıklık yaşanmıştır diye düşünüyorum ama bu nasıl bir yanlışlık aklım almıyor. Adaletin yerini bulacağına inanıyordum. Herkes hak ettiği cezayı alır inşallah. "ifadelerini kullandı.

 

Aynur Karabulut eşinden geriye kalan traktörü de hala muhafaza ediyor…

Haber;İ.KELEŞ