Düzce'de sıcak yaz aylarında kuruyan Düzce Ovası'ndaki tarım arazileri açısından hayat damarı sayılan Sulama Birliği kanallarının bazı kesimleri hasar gördü. Değişik nedenlerden dolayı sökülen kanaletler yerine takılmazsa, boş duran kanaletlerde hasar oranı artacak ve onarılamaz hale gelecek.

D100Yaz aylarında Düzce Ovası'nın hayat damarları sayılan Sulama Kanalları'nın D 100 Karayolu boyunca birçok yerde tahrip olmuş. Karayolunda Gümüşova'dan Gölyaka'ya ilerlerken, sağ tarafta dikkatinizi çekecek ilk şeylerden birisi, yol kenarında büyük bir düzenle yerleştirilmiş Sulama kanallarıdır. Ancak bugünlerde, sulama kanallarının bir bölümü gerek yürütülen duble yol çalışması, gerekse, arazisine araçla giriş yapmak isteyenler nedeniyle sökülmüş...

Devlet Su İşleri'nin mülkiyetinde ve işletmesinde iken geçtiğimiz yıl, Sağ ve Sol sahillerin birleşmesi ile bilikte oluşan Düzce ovası Sulama Birliği'nin kontrolüne geçen sulama kanallarının hiç değilse seneye kullanılabilmesi için kapsamlı bir tamir çalışmasına ihtiyaç duyulduğu gözden kaçmıyor.