Düzce’deki alt yapı eksiklikleri tepkilerle gündem olmaya devam ediyor. Bu kez Darıcı Mahallesi 5739. Sokak sakinleri 2 yıldır kavuşmayı bekledikleri kanalizasyon alt yapısı için Düzce Belediyesi’ne hem çağrı yaptı hem de sitemde bulundu.

Sokağın girişine kadar gelen kanalizasyon şebekesinin yaptıkları müracaatlara karşılık hala evlerinin önünden geçmemesini eleştiren Ahmet Ali Çam, geçici çözüm olarak açılan foseptik çukurlarından dem vurdu. Yağışlı havalarda taşan, yazın ise etrafa yaydığı yoğun koku yüzünden kapı-pencere açılamayan foseptik çukurlarından artık kurtulmak istediklerini dile getiren Çam, şöyle konuştu:

“2 yıldır bu sorun var”
“Belediyeye geçen sene kanalizasyon alt yapısı gelmesi için gerekli yazıları yazdık. Terminal açıldıktan sonra gerekli işlemlerin yapılacağını söylediler. Terminal açıldı ama hiçbir şekilde alt yapı çalışması olmadı. En kısa zamanda buraya kanalizasyon şebekesinin getirilmesini istiyorum. Bu bina yapılalı 2 yıl oldu ve 2 yıldır bu sorun var. Burası dışarıya taştıkça gelip pisliği çekiyorlar gidiyorlar. Hala buraya alt yapı çalışması yapılmadı. Yazık günah!”

Bir başka vatandaş ise, dışarıya çöp atarken bile zorlandıklarını belirterek “Ev yapılması çevre kirliliği oluyorsa, kanalizasyon da çevre kirliliği. Abdestli, namazlı insanlarız. Geçemiyoruz yoldan. Yaz geliyor koku daha çok olacak.” diye sitemde bulundu.

Haber: H. GÜRSOY