Hatıplıketenciler köyünde 2 mahalle arasındaki yolu kanalizasyon suları kapladı. Çevreye pis koku yayılmasına neden olan kanalizasyon atıklarından en çok dertli olanlar ise çocuklar. Çocuklarının, kanalizasyon suları içinden geçip de okula gidemediğini söyleyen vatandaşlar, 1 yıldan bu yana çözüm bulunamayan kanalizasyon suları nedeniyle sağlıklarının tehlikede olduğunu belirttiler. Köy halkı, çevre mühendislerinin geldiğini, yetkililerin ilgilenmediğini söyleyerek, hiçbir şey yapılmadığını ifade ettiler.
Vatandaşlar bu şikayetlerde bulunurken Köy muhtarı Ali Kalyan ise üzerine düşen görevi yapacağını ve sonucunu beklemekten başka çare olmadığını söyledi.
Kalyan, 1998 yılında köyün altyapısının bitmiş gözüktüğünü dile getirirken, “ 4 tane fosseptik çukuru gözüküyor ama yok. 7 Ocak 2013 tarihinde İl Halk Sağlığı Çevre ve Sosyal Çalışma Müdürlüğüne şikayette bulunduk onlarda bize yanıt olarak her hanenin giderlerini kapatılması gerektiğini , her hanenein fosseptik çukur açması gerektiğini söylediler. Ancak bu çukurlar için her ay 160 TL gibi bir para gerekiyor. Evine ekmek almaya zorlanan insanlar var bu parayı nasıl ödeyecekler. Ayrıca yapmazlarsa 3 bin TL para cezası uygulanacak.” Dedi. 

Haber: S. YANAR