Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından “Kanatlı Yetiştiriciliği Sektör ve Biyogüvenlik” konulu toplantı gerçekleştirildi. Düzce Valiliği Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, birlik ve dernek başkanları, sektörü temsil eden firmaların üretim müdürleri ve veteriner hekimler, şube müdürleri, sivil toplum kuruluş yöneticileri, ticari etlik ve yumurtacı işletme sahibi olan yetiştiriciler katıldı. 

Amaç: İnsan ve hayvan sağlığını korumak
Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu yaptığı açılış konuşmasında, sofralarda sağlıklı ve kaliteli kanatlı ürünleri bulundurulması yönünde çıkarılan kanun ve yönetmeliklerin amacının insan ve hayvan sağlığını korumak olduğunu vurgulayarak, bu doğrultuda kanatlı yetiştiriciliğinin ülke ekonomisine katkısını arttırmak istediklerini ifade etti. Düzce’deki kanatlı sektörünün durumu hakkında bilgi veren Kabaoğlu, tüketiciye sağlıklı ürünlerin ulaşması adına denetimlere ara vermeden devam edileceğini söyledi. 

Daha sonra söz alan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veteriner hekimlerinden Tuncay Çeşme, müdürlüğün çalışmaları ile kanatlı işletmelerinde bulunması gereken biyogüvenlik kuralları ile ilgili sunum gerçekleştirdi. 

Gıda ve Yem Şube Müdürü Osman Yavuz, ticari kümeslerdeki yem ve yumurta ile ilgili mevzuat ve yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. 

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği adına söz alan Saim Karaca ise kuş gribi ve biyogüvenlik konuları hakkında sunum yaptı. 

Toplantının son bölümünde Düzce Kanatlı Hayvan Yetiştiricileri Derneği Başkanı Yusuf Mert ve Akçakoca Beyaz Et Üreticileri Birliği Başkanı Levent Başaran sektör ile ilgili konuşmalar yaptı. Yetiştiricilerden gelen görüşlerin dinlenmesi ve soruların cevaplandırılması ile toplantı sona erdi.