Erdemliler Derneği'nin İçişleri Bakanlığı desteğiyle yürüttüğü, "Geleneklerimizle Güçlüyüz" Projesi kapsamında Gönüllü Aile Eğitimleri tamamlandı. Gönüllüler arasından seçilen 30 ailenin katıldığı eğitimler, Çilimli İbrahim Hoşver İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Eğitimler öncesi gönüllü aileler usta öğreticileri ile birlikte kahvaltı yaptı.

4 temel grup oluşturuldu

Yapılan eğitimler sonucunda ise Çilimli’deki kültürel çeşitliliğe göre dört temel grup oluşturuldu.Buna göre; 1- Yerli Türkler –Manavlar (12 muhtarlık, 2- Balkan Türkleri-Muhacirler (5 muhtarlık), 3- Doğu Karadenizlililer-Giresun, Ordu, Trabzonlular, (5 muhtarlık), 4- Kafkasyalılar, Gürcüler (3 muhtarlık), Hemşinliler (1 muhtarlık), Çerkezler (1 muhtarlık) olmak üzere 4 uygulama grubu oluşturuldu. Oluşturulan bu gruplar kendi uygulama ve etkinlik takvimlerini oluşturacak. Usta öğreticilerin rehberliğinde gerçekleştirilecek faaliyetler proje kapsamında Erdemliler Derneği tarafından desteklenecek ve kayıt altına alınacak.

İlk uygulamalı gelenek etkinliği 22 Aralık 2015 tarihindeki Mevlit Kandili ile gerçekleştirilecek. Bu ilk uygulama için tüm gruplar kendi kültürleri ve gelenekleri doğrultusunda etkinlik düzenleyecek. Grupların hatıra fotoğrafı çektirmeleri ve yemek ikramı ile eğitimlerin teorik kısmı sona erdi.

Haber;C.ÜSTÜNER