Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yaşayan ve akciğer kanserini yenen Aydın Akın, cami önünde vatandaşlara yemek ikram ederek, bu hastalıkla mücadelesini anlattı.

Merkez Cami önünde vatandaşlara etli pilav ikram ettikten sonra megafon aracılığıyla konuşan Akın, 1968 yılında Almanya'ya işçi olarak gittiğini, orada bulunduğu yıllarda düzenli olarak sağlık kontrollerini yaptırdığını ve her gün kilometrelerce yolu bisikletle kat ettiğini söyledi.

Almanya'ya gitmeden önce de spor yaparak zinde kaldığını ifade eden Akın, şöyle konuştu:

"1987 yılında, bir arkadaşıma refakat etmek için Almanya'da doktora gittik. Onun muayenesi tamamlanınca laf olsun diye muayene olmak istediğimi doktora söyledim. Çekilen göğüs filmim incelenince oldukça ileri safhaya giden kanser bulgusuna rastlandı. Düzenli tahlillerimi yaptırırdım. Özel sağlık sigortam vardı ve yılda en az bir kez check-up işleminden geçerdim. Bu bulguya çok şaşırdım. Metaneti elden bırakmadım ve tedavime başlandı. Ameliyat oldum, akciğerimin dörtte ikisi alındı. Hayata hep pozitif baktığım için bu hastalığı yendim. Süreç ne kadar sürse de hep pozitif oldum. Kanseri yenip yeniden sağlığıma kavuşunca mücadeleyi bırakmadım. Çok çeşitli platformlarda insanları bilinçlendirmeye çalışıyorum. Bu günkü yaptığımız her yıl tekrarlıyor, halkımızı bilinçlendirmeye çalışıyorum. "

Akın, moralini yüksek tutarak ve asla ümitsizliğe düşmeden, tıbbın gereğini yaparak kanserle savaşı kazandığını belirterek, "Kanserden korkmayın, geç kalmaktan korkun. Belli bir yaştan sonra kontrollerinizi yaptırın ve mutlaka 6 ayda bir akciğer filminizi çektirip muayene olun" dedi.

Haber; A.A