Ramazan ayı ile birlikte insanların yardım yapma içgüdülerinde oluşan artış kimileri tarafından istismar edilir. Bunu istismar edenlerin başında da dilenci olarak tabir edilen, el açıp para isteyen genelliklede cepleri dolu insanlar gelir...Dilencilik yasak olduğundan konu ile belediye zabıtası ilgilenir, yakaladıkları şehir dışına çıkarırlar ancak dilenciler ne yapar eder gelir ve insanların iyi duygularını istismar etmeyi severler.
Son yıllarda il merkezinde yeni ve modern dilenciler kol gezmeye başladı. Kaldırımlarda ayakta gezen genç kızlar ellerindeki tükenmez kalemleri göstererek gelip geçenin neredeyse yolunu çevirerek, neredeyse önüne geçerek kalemleri satmak istemekteler..
Satış işleminde ise yıllardır iyileşmeyen lösemi hastası olan arkadaşları için kalemleri satarak ona yardımcı olmayı hedeflediklerini söylerler. Oysa lösemi hastası yıllardır iyileşmemiştir ve o lösemi hastasına yardım toplayanlarda baktığınız zaman birbirine benzeyen kardeş olmaları muhtemel genç kızlardır, kişilerdir.
Modern dilencilere kimsi bir şey yapmamaktadır . Kameraları gördüklerinde kaçan bu kişiler hala Düzce sokaklarında özelliklede İstanbul caddesi üzerinde yardım topluyoruz adı altında seyyar satıcılıklarına devam ediyorlar.