Kanser vakalarının yoğun olarak görüldüğü Çilimli'ye bağlı Esenli Köyü'nde, bir kişi daha kansere yenik düştü.  Kanser, köyde ikamet eden Ceylan ailesinin bir ferdini daha hayattan kopardı. Geçtiğimiz günlerde köye haber yapmak için giden haber ekibimize konuşan Halil Ceylan, bir kardeşini daha kanserden dolayı toprağa koydu.

3 gün önce köyde yaptığımız röportajda Halil Ceylan, zaman zaman duygusallaşarak yaşadıklarını şöyle paylaşmıştı: "Kardeşim mide kanseri. Bugün ona yarın bana gelmeyeceği ne malum. Yetkililer, biran önce araştırma başlatıp, ne yapılması gerekiyorsa yapsın. 20 yıldır ölenlerin tamamı kanserden."

Daha önce de bir kardeşini aynı hastalıktan kaybeden Halil Ceylan, ikinci kardeşi Hüseyin Ceylan'ı son yolcuğuna uğurladı.  Mide kanserine yenik düşen Hüseyin Ceylan, öğle namazına müteakip köyde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Cenazeden sonra konuşan Köy Muhtarı Kenan Yılmaz, köydeki kanser vakalarının araştırılma yapılması için müracaat ettiklerini belirtti ve "Köyümüzde özellikle kadınlarda meme kanseri ciddi anlamda var. sağlıkçılar köyde belli aralıklarla toplantılar yaptı. 'Yılda iki kere kontrole gelin' şeklinde bilgiler verildi. Yine Buraya Ankara'dan incelemeye geldiler. Neden kaynaklandığını araştırdılar ama tam neticeye varılmadan yarım kaldı. Bu kanser sadece kadınlarda değil, erkeklerde de bulunuyor. Acaba tarımdan mı, tütünden mi bilmiyoruz. Ancak tütünden olsa, hiç tütünle ilgilenmeyen insanlarımızda da kanser çıktı. Yetkililere müracaat ettik. Araştırması yapılıyor. İnşallah kısa zamanda insanlarımızın neden hastalığa yakalandığı çıkar,bizde ona göre tedbir alırız." diye konuştu.

HABER;S.KAŞKIR