Ülkede güvenliğe, eğitime, bilime, sağlığa, sosyal hayata, turizme, spora; kısacası akla gelebilecek her alana önemli katkılar sağlayan Türk Jandarması 175. Yaşına girdi. Jandarma teşkilatının kuruluşunun 175. yıl dönümü dolayısıyla Düzce Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Soma’daki 301 maden işçisinin hayatını kaybetmesi nedeniyle bu yıl düzenlenen sade törene Düzce protokolünün katılım göstermediği görülürken, askeri erkan ve vatandaşlar hazır bulundu. 

 

İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başlayan törende Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi.

 

 

Akça, “ 175 yıllık köklü bir tarihe sahip olan jandarma teşkilatının kuruluşundan bugüne kadar tük milletinin güvenine mazhar olmuş, Türkiye cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, kamu düzeninin sağlanmasında ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma personeli olarak milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket etmek bu sevgi bağını korumak ve güçlendirmek kararlılığındayız.” Dedi.

 

Tören kapsamında narkotik ve iz takip köpeklerinin gösterileri ise izleyenlerden tam not aldı. Narkotik köpeği araç içerisine saklanan Esrarı kısa sürede bulurken, iz takip köpeği " araç içerisinde kaçırılan bir şahsı tüm sahayı dolanarak tespit etmesi törene katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.

Törende Köpeklerin yaptığı akrobatik gösteriler de beğeni topladı.

Törende görev yerleri değişen askerlere plaket verildi. Düzce Jandarma komutanı Ramazan Akça, Askerlere yeni görevlerinde başarılar dileyerek plaketleri takdim etti.

 

Program tören geçişi ile son buldu.