Sarayyeri Mahallesinde bulunan ve Kadıoğlu köyüne geçiş sağlayan köprü çökme riskinin olmasından dolayı yaklaşık 2 ay önce valilik tarafından kapatılmıştı. Geçtiğimiz yıllarda devlet su işleri tarafından yapılan köprü yağışlar nedeni ile sürekli çatlamaya ve kırılmaya başlamış yıkılma tehlikesine karşı önlem alınmıştı. Fakat yeni köprü konusunda herhangi bir çalışma olmayınca Kadıoğlu köyüne ve Sarayyeri mahallesine geçmek isteyen vatandaşlar, köprünün her iki ucunda da bulunan kum tümsekleri kaldırılarak yolu trafiğe açtı.

Melen çayı üzerinde bulunan ve tek araç geçecek genişlikte olan köprüyü kullanan vatandaşlar tehlikeli olmasına karşın geçecek başka bir yerin olmamasından dolayı köprüyü kullandıklarını belirtti.

Bir vatandaş, “ Burası kapatıldı. Bizde yaklaşık 15 kilometre yol giderek köyümüze geçmek zorunda kalıyorduk. Daha sonra suyun debisi düşmeye başladığından vatandaşlar kumları kaldırdı ve buradan araçlarda geçmeye başladı. Biliyoruz tehlikeli bir o kadar da yanlış bir şey. Fakat Kadıoğlu köyüne gidecek başka bir yer yok. Bizde bu yolu kullanıyoruz. Köprünün kapatılmasının ardından 1 kaç kişi geldi. Buralara baktı, sondaj çalışması yaptılar. Sonra bir kez daha gelip taşlardan örnek alıp gittiler. Ardından ne gelen oldu ne de giden. Burada köprüyü kapattılar ama daha sonra kimse ilgilenmeyince vatandaş kendi başının çaresine baktı.” Dedi.

15 yıl önceki selde yıkılmış

Bu köprünün hemen ilerisinde ise yaklaşık 15 yıl önce Düzce’de meydana gelen sel dolayısı ile yıkılan bir köprü görüntülerimize takıldı. Bu köprü ise tamamen yıkılmış  bir şekilde ve vatandaşlarda bu köprüyü kullanmaya devam ediyor. Bayır aşağıya doğru olan bu köprünün yaklaşık 15 yıl önce büyük sel de yıkıldığını söyleyen çevre sakinleri yetkililerin duruma el atması gerektiğini dile getirdi.

Haber; E. BEKTAŞ