26 Mart’ta Başbakan Erdoğan’ın Düzce’de yapacağı miting sonrası açılışını yapacağı yerlerden biri olan Kuzey Çevre Yolu, resmi açılış için hazırlanıyor. Bu kapsamda daha öncede kapatılmak istenen ancak alternatif yolları olmadığı gerekçesiyle vatandaşların tepkisine yol açtığı için vazgeçilen bariyerler kapatılmaya başlandı. Bariyerlerinin kapatılmasıyla tepecik mahallesi de kapana kısıldı. Bu yüzden bölgeye çalışmaya gelen karayolu ekipleri karşılarında mahallenin kadınlarını buldular.

 

KAPANA KISILDILAR


Çalışmaları durduran Tepecik Mahallesi kadınları, alternatif yol yapılmadan bariyerlerin yapılmasına tepkiliydi. Bölgeye gelen emniyet ekiplerine de içlerini döktüler, dertlerini anlattılar. Bu zamana kadar dilekçe veren, belediyeye başvuran ancak bir çözüm bulunmadan kapanan bariyerlerle mağdur olan mahalle halkını ikna etmek emniyet ekiplerine düştü.

 

 

ÇÖP KOVALARI VAR AMA YOLLARI YOK

Emniyet ekipleri mahalle halkının mağdur olduğu ve alternatif yol yapılması gerektiği yönünde tutanak tutacaklarını söylemesi ile bariyerler karayolları tarafından yerleştirildi. Evlerinin önüne çöp kovaları olan fakat yolları olmayan mahalle halkı, ödedikleri vergilerin karşılığını göremediklerini belediyenin vatandaşı mağdur ettiğini savundu.

 

 

 

 

BELEDİYE HELİKOPTER GÖNDERSİN


“Yolun kapanmasıyla nereyi kullanacaksınız” diye sorduğumuz mahalle sakinleri “belediye helikopter gönderir” şeklinde sitem etti.

 


Bariyerlerin arasına yerleştirdikleri tahtadan köprüleri atlayarak yolun karşısına geçen, yolun kenarında otobüs bekleyen Tepecik sakinleri, Başbakan’ın açılışını yapacağı yollun sebep olduğu mağduriyetlerin giderilmesini istiyor.

 

 

 

 

Haber;S.kaşkır