Mevcut prefabrik hastane binasının depremden sonraki süreçten itibaren ihtiyaca cevap verememesi ve uzun yıllar boyunca birçok sıkıntılara neden olduğu aşikârdı. Bu soruna çözüm olması amacıyla Aziziye Mahallesi’nde yapımına başlanan ancak daha önceki müteahhit noktasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle yapım süreci uzayan 300 yataklı devlet hastanesinde inşaat çalışmaları sürüyor.

Vali Ali İhsan Su, inşaatı Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Lütfi Çırakoğlu ve hastaneyi yapan firmanın sahibi Müteahhit Selahattin Çalpan ile birlikte inceleyerek bilgi aldı. Vali Su, yaptığı açıklamada gerekirse hastane kapasitesinin arttırılabileceğini söyledi.


 


Su, “İlimizde şuanda bu hastane inşaatımız devam ediyor. Burası 300 yataklı bir devlet hastanesi inşaatıdır ama ihtiyaç halinde 364 yatağa da çıkabilecektir. Hasta odaları bir ve iki kişilik olarak dizayn edilmiştir. Doktor odaları sosyal donatılar içerisinde yer alacaktır. 10 tane ameliyathane olacak. Bittiği zaman gerçekten ilimizde çok güzel bir hastaneye kavuşmuş olacağız. Şuanda inşaat hızlı gidiyor. Yüzde 60 civarında tamamlanmış durumda. İnşallah önümüzdeki yıl 2015’te bitirilecek ve hizmete açacağız.” dedi.

YUMURTA FABRİKASINI GEZDİ

Devam eden çalışmaların 2015’te bitirilerek vatandaşların hizmetine sunulması hedefleniyor.

 


Vali Su, hastanenin ardından, günlük 200 bin yumurta üreten Yeni taşköprü Köyü’ndeki fabrikayı ziyaret etti. Tesisleri gezerek fabrika sahibi Ahmet Kılıç’dan bilgi alan Vali Su, fabrikada küçümsenmeyecek bir üretim gerçekleştirdiğini ve bir çok aileye istihdam sağladığını dile getirdi.

 

Haber:Y.SEVER