D-655 Karayolundan Akçakoca istikametine giderken Konuralp ışıklı kavşağa gelmeden Konuralp’e giden yol Belediye tarafından kapatılıştı. Yolun kapatılmasının ardından Standart Profil’in servis araçları ışıklı kavşaktan U dönüşü yapmak zorunda kalıyordu. Dönen araçların trafiği sıkıntıya düşürmesinin ardından yolda geçici bir çözüm üretildi. Standart Profil ile kapatılan yol arasına mıcır dökülerek D-655 karayolunun kenarına yeni bir yol yapıldı ve Standart Profil’in araçları bu yolu kullanmaya başladı. Araçlar çalışanları aldıktan sonra yeni yapılan tali yolu kullanıyor ve kapatılan yola giriyor ve ardından Konuralp ışıklı kavşaktan dönüş alarak Düzce istikametine dönüş yapıyor. Yolun ne zaman açılacağı konusunda ise daha önce telefonla görüştüğümüz Konuralp Belediye Başkanı yolun iki üç gün içerisinde açılacağını söylemişti. Yola geçici çözüm bulundu. Yolun artık açılıp açılmayacağı muallakta kaldı.

Yolun kapatılmasının nedeninin iddiaya göre D-655 karayolu Akçakoca istikametinde kapatılan kavşağa 75 metre uzaklıkta yapılması planlanan Akaryakıt istasyonu ve LPG ünitesinin yapılabilmesi için Karayolları kanununa göre istasyonların şehir girişinden en az 100 metre uzaklıkta olması gerekiyor.

Bu nedenle şehir girişi uzaklığının petrol istasyonuna uzaklığının 75 metre olması dolayısı ile Konuralp girişi kapatılmıştı.

Haber; R. BAL