Zonguldak’ta kar nedeniyle evlerinin çatısı çöken aileye Valilik el uzattı. Aile bir süreliğine öğretmen evinde misafir edilecek, ardından kendi evleri tamir edilene kadar kirası SYDV tarafından ödenen bir eve yerleştirilecek.

Zonguldak Valisi Yavuz  Erkmen, evlerinin çatısının bir bölümü çöken Cemal Altınkaya ve ailesini, misafir edildikleri akrabalarının evinde ziyaret etti. Yolda biriken kar nedeniyle araç sokağa giremeyince Erkmen, yürüyerek vardığı evde aileye geçmiş olsun dileğinde bulundu; kendilerine yardım yapılacağını söyledi.

Ailenin, evleri onarılıncaya kadar kirası Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından karşılanmak üzere bir eve yerleştirileceğini bildiren Erkmen, ailenin geçici olara öğretmen evinde misafir edileceğini, hava  düzeldiğinde evlerinin tamirinin yapılacağını belirtti.

Erkmen, ayrıca, Altınkaya'nın torunu 6. sınıfı öğrencisi Çınar Altınkaya'ya karnesinde zayıf olmaması durumunda burs verileceğini kaydederken, çatısı çöken evde bir süre incelemelerde bulundu.

Arslansuyu Sokak'ta dün 4 kişinin yaşadığı Cemal Altınkaya'ya ait evin çatısı çökmüş, konut oturulmayacak duruma gelmişti.