Meteorolojinin tahminleri tuttu ve sağukla birlikte "geliyor" denilen kar kendini gösterdi..Gece yarısı sulu karla başlayan kar yağışı Düzce genelinde etkili oldu. Düzce merkez, Kalıcı Konuklar ve beldeler başta olmak üzere çok sayıda köy yolu trafiğe kapandı.

 

 

 


Karla birlikte yıkılan ağaçların enerji hatları üzerine düşmesi köyleri olumsuz yönde etkiledi..Düzce merkezde 20 köye elektirik verilemiyor.Bunun dışında Çilimli, Cumayeri ve Gölyaka'ya bağlı 9 köyde, Yığılca'da 8 köyde Akçakoca'nın da Sarıyayla Köyü'ne enerji verilemiyor.Elektirik Dağıtım şirketinden edinilen bilgilere göre enerji verilemeyen köylerin bağlantı yollarının da kapalı olduğu öğrenildi..

BELEDİYE "YETERSİZ" KALDI


Yoğun kar yağışı Düzce merkez ve kalıcı konutlarda çok sayıda yolun kapanmasına neden oldu..Öncelikle Kalıcı Konutklarda toplu taşıma araçları ulaşımı rotarlı sağlayabildi. Bazı yolların karla kaplı oluşu özel araçların kullanımını zorlaştırdı. Çok sayıda araç yollarda kaldı.

 

Konutlarda oturanlar kendi imkanlarıyla yaya ve araç yollarını açarak işyerlerine ulaşmaya çalıştı..Merkezin büyük bir bölümünün karla kaplı oluşu esnaf ve vatandaşların tepkisine neden oldu..Karla kaplı bölgeler içinde konuralp bölgesinde yolların karla kaplı oluşu ulaşımı olumsuz yönde etkiledi..


Daha önce "kışa hazırız" diyen belediyenin kar küreme ve iş makinalarının hiç bir yerde görülmemesi vatandaşın tepkisine neden oldu.Merkezde esnaf kendi işini kendi gördü.İşyerlerinin önlerini kendi çabalarıyla açan esnaflar, bağlantı yollarını da zaman zaman özel şahıslardan tedarik edilen kepçeli traktörlerle çözmeye çalıştı..

 

 

 

KÖY YOLLARI "ARAÇ" BEKLEDİ


Düzce genelinde 279 köyden sabahın ilk saatlerinde 190 olan kapalı köy yolu sayısı ilerleyen saatlerde 96'ya düştü. Düzce genelinde ilçeler içinde en fazla Yığılca'ya bağlı köylerde ulaşım sağlanamıyor.Gölyaka, Gümüşova, Cumayeri, Kaynaşlı ilçelerine bağlı dağ köylerinin bir çoğunda ulaşım sağlanamıyor.Yolların kapalı oluşu enerji hatlarının tamir bakım ve onarımını da hem zorlaştırıyor hem geciktiriyor..

KARAYOLLARI DA "ETKİSİZ"

Düzce'yi bölerek geçen D-100 karayolunda Karayollarının etkisiz kalışı gözlerden kaçmıyor. Meterolojinin uzun zamandır "kar geliyor" diyerek uyarmasına rağmen Karayollarının hiç bir hazırlık yapmadan adeta kara teslim olması araç trafiğini olumsuz yönde etkiledi. Yolda biriken kar bir türlü temizlenemedi ve tuz atımında da yetersiz kalındığı görüldü..Her türlü zor şartlara rağmen Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik müdürülğü ekipleri TEM Otoyolunda ve D-100 karayolunda kontrolu elden bırakmadı.Zincirsiz ve kar lastiği olmayan araçlara izin verilmedi..Trafik ekipleri sürekli yolda trafiği kontrol etti.

HABER;E.TAYHAN