Düzce’de dün akşam saatlerinde başlayan ve gece saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı günlük hayatı olumsuz etkiledi. Bugün de etkisini sürdüren yoğun kar yağışının yarattığı olumsuzluklar en çok yollarda kendisini hissettirdi.
Ankara-İstanbul arasında önemli bir geçiş güzergahı olan D-100 Karayolu Düzce kesimi başta olmak üzere, D-655 Karayolu ve TEM Otoyolu’nda karayolları ekipleri aralıksız temizleme çalışması yürütüyor. Özellikle D-100 Karayolu Bolu Dağı mevkiinde ve D-655 Karayolu’nda etkili olan kar yağışı nedeniyle karayolları ekiplerinin yanı sıra trafik ekipleri de denetimlerini sürdürüyor. Ancak kar yağışının aralıksız sürmesi nedeniyle zaman zaman trafikte aksamalar yaşanıyor. Özellikle gece saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altına inmesi nedeniyle yollarda oluşan buzlanmaya karşı dikkatli olunması yönünde emniyet güçleri sürücülere uyarılarda bulunuyor.
Öte yandan şehir merkezinde de manzara değişmedi. Yoğun kar yağışı nedeniyle ekipler temizleme çalışmalarında yetersiz kaldı. Kar yağışının yarın akşama kadar aralıksız yağacağı tahmin ediliyor.