Şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde kış lastiğinin zorunlu hale getirilmesinin ardından emniyet ekipleri denetimlere başladı.


Emniyet Genel Müdürlüğü, aralarında Düzce’nin de bulunduğu kış şartlarının ağır geçtiği 54 ilde Sadece 16-20 Aralık tarihleri arasında yoğun kar yağışı düşünülerek, özel bir denetim programı yaptı.
Düzce Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de genelgenin ardından D-100 D-655 karayolunda kış lastiği uygulaması yaptı.


Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakan Demir eşliğinde yapılan denetimlerde Şehir merkezinden çıkan şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar ve otomobilleri durdurarak lastiklerini kontrol edildi. polis ekipleri, kurallara uygun lastik kullanmayan sürücülere 77 lira ceza kesti. Kontrollerde 43 araç denetlendi. 11 araca ceza kesildi.


Gelen sürücüleri durduran polis ekipleri, araçlara kar lastiği kontrolü yaparak, araçlarıyla yola çıkan sürücülerin kar lastiği takmalarını, yavaş gitmeleri ve trafik kurallarına uymaları yönünde uyardı. denetim yapan ekipler, araçları tek tek durdurarak kış lastiği takıp takmadıklarını kontrol etti.
Yetkililer, kış lastiği takma zorunluluğunun sadece kamyonet ve yük taşımada kullanılan araçlara değil, A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde de zorunlu olduğunu hatırlattı.

A türü yetki bilgisi nedir?


A Yetki Belgesi: Ticari amaçla otomobil ile yolcu taşımacılığı ve oto kiralama işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.

A1 Yetki Belgesi: Otomobil ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapanlar...