Düzce’yi etkisi altına alan kar yağışı nedeni ile D-655 karayolu Kabalak rampasında araçlar tek şeritten ulaşım sağlamaya çalışıyor.  Karayolları ekipleri 2 kamyon 1 greyderle yolu genişletme çalışmalara devam ediyor. Zaman zaman arızalan karayolları araçları çalışmaların aksamasına yol açarken,  Karayolları ekiplerin araçlarını yetersiz olduğu eleştirilerine sebep oldu.

Öte yandan D-100 Karayolu Gümüşova mevkiinde yoğun kar yağışı nedeniyle zaman zaman ulaşım sağlanamazken; Kar yağışı Bolu Dağı'nda öğle saatlerinden sonra etkisini artırdı. Karayolları ekiplerinin kar temizleme ve tuzlama çalışması yapmasına rağmen zeminde biriken karlar nedeniyle ulaşım zaman zaman aksadı. Trafik ekipleri, sabah saatlerinden itibaren D-100 Karayolu'nun İstanbul yönünü TIR'lara kapattı. TIR'ların, Bolu Dağı'ndan inişte kayarak yolu kapatmalarına karşı bu önlemin alındığı belirtildi. TIR'lar, Abant Kavşağı'ndan TEM'e yönlendirildi. Öğle saatlerinden itibaren aynı yöne giden diğer araçlara ise zincir takma zorunluluğu getirildi.

Kar yağışı Bolu Dağı Tüneli mevkisinde de zeminde etkili oldu. Karayolları ekipleri sürekli kar temizliği yaparak yolu açık tutmaya çalıştı. Trafik ekipleri de güzergahta önlemlerini artırdı.Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan kar yağışı, pusu, sis ve buzlanmaya karşı sürücülerin dikkatli olmaları, kış koşullarını dikkate alarak yola çıkmaları uyarısında bulunuldu.


HABER;s.kaşkır