Düzce’nin önemli sorunlarından biri de ıslah edilmeyen dereleri. Gerek şehrin tam ortasından geçen Asar deresinin bir bölümü  gerekse ilçelerdeki dereler ıslah edileceği günü bekliyor. Geçtiğimiz ay Düzce’yi ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bugüne kadar Düzce’de Asar Deresi ile birlikte 17 derenin ıslahı yapıldığını 8 derenin daha ıslah edileceğini söylemişti.

İşte, Islah edilmeyi bekleyen derelerden biri de Metek TOKİ konutlarının ortasından geçen Karaca deresi.

Metek toki, Körpeşler, Yeni Mahalle ve Karahacımusa Mahallelerinin arasından  geçen Karaca Deresi ıslah edilmeyi bekliyor.

Zaman zaman çöplüğe dönmüş görüntüsüyle ekranlara getirdiğimiz Karaca deresi, bu kez bakımsızlığa terk edilmiş durumda. İçerisinde uzayan otlar ve yosunlarla adeta ormana dönen Karaca deresi ıslah edilmeyi bekliyor.

Konutlarının yapımı esnasında ıslah edilmesi beklenen Karaca Deresi şu anki görüntüsü ile unutulmuşa benziyor.

Suyun azaldığı bu dönemlerde rüzgarlı havalarda çevreye ağır kokuların yayıldığı derede, ıslah çalışmalarının ne zaman yapılacağı öğrenilemezken çevre sakinleri de derenin bu durumundan şikayetçi. Çevre sakinleri dere üzerinde iyileştirme çalışmalarının bir an önce yapılmasını istiyor.

Haber; S. KAŞKIR