Akçakoca’da turizm sezonu yaklaşırken, geçen yıl yaşanan boğulma olaylarının tekrar yaşanmaması için 15 kişilik Cankurtaran ekibi kurulacak.

 

Akçakoca Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ortak geliştirilen proje sonucunda, 22 Km'lik Akçakoca Kıyı şeridinin daha güvenilir olması planlanıyor.

 

Akçakoca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından alınan bilgiye göre, projenin onaylanması ve gerekli bütçenin verilmesi için, Başbakanlık SYD Genel Müdürlüğü'ne başvurulduğu belirtildi.

 

Projenin onaylanmasına kesin gözüyle bakan yetkililer, projenin kabulünden sonra, 15 kişilik bir cankurtaran ekibinin kurulacağını ve bu ekibin özel bir firma tarafından kursa tabi tutulacağını belirttiler.

Ekipman desteğinin, Köylere Hizmet Götürme birliği tarafından sağlanacağını ifade eden yetkililer, Bu projenin bir benzerini, 3 yıl önce hayata geçiren Adapazarı'nın Karasu ve Kocaali ilçelerinde, boğulma olaylarında ciddi düşüşün meydana geldiğini ifade ettiler.

 

Projenin kabulünden sonra, özel bir firmaya ihale edilecek olan Cankurtaran Kurslarında başarılı olan 15 kişi, Akçakoca Plajlarında görev alacak.

 

Akçakoca Çayağzı Plajından, Melenağzı plajına kadar 22 Km.'lik bir kıyı şeridine sahip olan Akçakoca'da, geçen yıl boğulma olaylarında artış yaşanmıştı.