Akçakoca Balıkçı Barınağını çevreleyen Dalgakıranlar bile dev dalgaların Barınağı tahrip etmesine engel olamadı. Balıkçı Barınağında bulunan bir çay bahçeyi fırtınada büyük hasar görürken, bir tekne battı, barınaktaki tüm balıkçı tekneleri fırtınadan nasibini aldı ve zarar gördü. Balıkçılar teknelerini kurtarmak için 24 saat nöbet tutarken, Akçakoca’da ilk kez bu denli şiddetli fırtına gördüklerini dile getirdiler.

Akçakoca’da balıkçılar teknelerin artık zarar görmemesi için iyi bir liman yapılması gerektiğini belirterek yetkililere seslendiler ve ilçeye yakışır bir liman yapılmasını istediklerini dile getirdiler. 

Akçakoca’da tarihin en kötü fırtınasına tanıklık ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Fikret Albayrak ise özellikle sahil bandından tahribatın çok fazla olduğunu belirterek, fırtına diner dinmez onarım çalışmalarına başlanacağını dile getirdi. Kendisinin de ilk kez bu denli dev dalgalara tanıklık ettiğini dile getiren başkan Albayrak, Balıkçı Barınağı da maalesef ki yanlış yere yapılmış ve iki gündür etkili olan fırtınadan balıkçılar da çok fazla etkilendi. Balıkçı Barınağı bir an önce kaldırılmazsa her fırtınada tekne sahipleri zarar görmeye devam edecek dedi.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ise İlçedeki şiddetli fırtınanın yarın azalarak devam edeceğini duyururken, vatandaşlar eğer bu rüzgar Poyraz yerine Karayelden eşmiş olsaydı çok daha büyük bir felaket ile karşı karşıya kalmış olacaktık dediler. 

Haber; Ü. ÇETİN