Zonguldak sahillerine turist ilgisini artırmak için deniz turları düzenlenerek bakir koylarsın keşfedilmesi hedefleniyor. Bu konu üzerinde Zonguldak valiliğinin, nisan ayında bölgedeki turizmin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Türsab Başkanlığında değerlendirme toplantısı yapacağı ifade edildi.

Sahip olduğu yaklaşık 80 kilometrelik kıyı şeridi boyunca Sazköy, Filyos, Türkali, Göbü, Hisararkası, Uzunkum, Kapuz, Karakum, Değirmenağzı, Ilıksu, Kireçlik, Ereğli ve Alaplı ilçelerinin kıyılarıyla turistlerin ilgisini çeken Zonguldak'ta, turizmin gelişmesine yönelik çalışmalar yapılıyor.

Filyos Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları, av turizminin gelişmesi, sahillerin değerlendirilmesi ve mağara odaklı turizm merkezi olma yolunda girişimlerde bulunulan ilde, konaklama yerlerinin çoğalması ve turizm yatırımlarının artması amaçlanıyor.

Kentte ormanlık alanların yeşilini ve gökyüzünün mavisini yansıtan bakir koyların turizme kazandırılması ve tanıtılmasına yönelik Akdeniz sahillerindeki ''mavi turların'' benzerinin başlatılması planlanıyor.