2 yaşında geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle iki gözünü kaybeden, sağ bacağıyla sağ elinde ise geçici felç rahatsızlığı bulunan 39 yaşındaki Ali Topçu’nun yürek burkan hayatı…

Anne ve babası ayrıldıktan sonra yerleştirildiği devlet yurdunda, 18 yaşına kadar kalan Topçu, yıllardır aile sıcaklığından uzak bir yaşam sürüyor. Yatacak yeri olmadığı için Ankara-İstanbul arasında sefer yapan otobüslere binerek geceyi geçiren Topçu, geçtiğimiz günlerde yine bindiği otobüs Düzce sınırlarına geldiğinde fenalaştı. Hemen ambulansla Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılan Topçu, gerekli tedavileri tamamlanmasına karşılık, kalacak yeri olmadığı için yetkililerin de bilgisi dahilinde hastanede kalmaya devam ediyor.
Gözleri görmediği için tek başına evde kalamayan ve 1000 TL emekli aylığı ile geçimini sağlamaya çalışan Topçu’nun durumuna, hastane yönetimi duyarsız kalmazken, konunun haber merkezimize ulaşması ile ekibimiz hastane odasında çaresiz adamı ziyaret etti.

“Kalacak yer versinler bana yeter”
Rizeli olan 39 yaşındaki Ali Topçu, annesi rahatsız olduğu için kendisine bakamadığını, bir ağabeyinin uyuşturucu bağımlılığından hayatını kaybettiğini, kendisinden sürekli para isteyen bir ağabeyi ile de konuşmadığını belirterek, rahatsızlandığı gün yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Uyumak için gece saat 04.30’da İstanbul’dan Ankara’ya giden otobüse binmiştim. Tesislerde durduğumuzda rahatsızlandım ve ambulansla Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne getirildim. Burada tedavi oldum ama gözlerim görmediği ve nereye gideceğimi bilmediğim için beni buradan çıkarmadılar. Yetkililerden bana kalacak yer bulunmasını istiyorum. Bu durumda bana ev vermiyorlar. Kalacak yer bulsunlar gerekirse ömür boyu bile kalabilirim.” ifadelerini kullandı.
.



“Tek sıkıntısı kalacak yer”
Arkadaşlarının haber vermesiyle durumdan haberdar olduğunu belirten Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Osman Kartal da yaptığı açıklamada, “Kendisi tek başına evde kalamıyor. Bu nedenle onu yetkililerimiz sağ olsun hala hastanede tutuyoruz. Ona kalacak yer bulunursa kendisi de rahat edecek. Gözleri görmediği için tek başına evde kalması zaten mümkün olmayacak. Yetkililerden tek ricamız kendisine bakıcıların olduğu kalacak bir yer verilmesidir.” şeklinde konuştu.


Haber: M.AYDIN