Düzce'de Salon Sporlarının yapıldığı tek tesis olan 18 Temmuz Spor Salonu Vali Ali İhsan Su’nun oluruyla seçimlere kadar İl Seçim Kuruluna tahsis edilmesi tepki ile karşılandı. Salon sporlarıyla uğraşan ve takip eden birçok vatandaş bu kararı şaşkınlıkla karşılarken, yapılması planlanan müsabakalar, turnuvalar ve çalışmalar iptal edilmesine neden oldu.
Tepki seslerinin yükselmesinin ardından Ak Parti İl başkanı Metin Kaşıkoğlu bugün Yüksek seçim kuluna giderek il seçim kurulu merkez ilçe başkanı ve kurul üyeleri ile görüşme yaptı. Kaşıkoğlu Adliye’deki görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada gerekli sıkıntıları ilettikleri kararın tekrar gözden geçirileceğini bildirdi.
Spor salonuna uzun süreli el koymanın birçok sıkıntıya neden olacağı ve tepki seslerinin giderek yükseleceğini söyleyen Kaşıkoğlu, orta yolla bir çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi.
Kaşıkoğlu, “ bir yanda demokrasinin işlemesi adına önlem alınırken, diğer tarafta infaal yatacak gibi gözüküyor. İstenirse sorunun çözüleceğine inanıyorum. spora gönül veren binlerce insanın kalbini kırmak ve spora darbe vurulmasını istemiyoruz. Umarım orta yol bulunur. Kısa sürede çözülür.” dedi.
Kaşıkoğlu Gençlik ve Spor İl müdürlüğünün yapacağı bir itiraz dilekçesine de imza atacaklarını sözlerine ekledi.

 

Haber; S.Kaşkır