Düzce’de 3 gündür etkisini gösteren kar yağışı, çocuklar kadar büyüklerin de eğlencesi oldu. Adeta kaza üreten kavşakta sık sık dile getirmelerine rağmen bir türlü sinyalizasyon sistemi kurduramayan Hacıkadirli vatandaşlar yaptıkları ilginç kardan adamla ışıklı kavşak isteğini bir kez daha belirtti.

D-100 üzerinde bulunan Hacıkadirler kavşağına ışık ve sinyalizasyon gerekliliğini pek çok kez ekranlara getirdik. Çok sık kazaların meydana geldiği Hacıkadirler Kavşağında vatandaşlar, sürücülerin dikkatini çekmek için “kardan adamlı” çözüm buldu.

Hacıkadirli vatandaşlar, kavşağın ortasına yaptıkları trafik polisi şeklindeki kardan adamla yetkililere ince bir mesaj vererek bir kez daha ışıklı kavşak isteklerini dile getirdi. 

Hem eğlence hem de sürücülere ikaz vermek için böyle bir kavşak yapmak istediklerini belirten vatandaşlar “Bu kavşak sadece bu köyün değil, çevredeki birkaç köy için de önemli. Sürekli kazalar meydana geliyor. Biz de 3-5 arkadaş bir araya gelerek bu kardan adamı yaptık. En azından sürücüler fotoğraf çektirmek için duruyor. Umarım yetkililerde bir an önce dikkate alır ve kavşağa sinyalizasyon sitemini kurar.” Dedi.

Kavşağa sinyalizasyon gerekliliğini birçok kez dile getiren Kahveler Yanı Köyü Muhtarı Yaşar Paşalı, “Gençlerimiz espri olsun diye kardan trafik adamı yaptılar. Bu yetkililere de ince bir mesaj. Belki dikkate alır ve harekete geçerler. Çünkü burası Düzce’nin en büyük kavşaklarından biri ve sinyalizasyon sistemi gerekli.” Diye konuştu.

Hacıkadirler’de vatandaşlar, kavşağın ortasına yaptıkları kardan adamla en azından kazalara “Dur” demek istiyor.

Haber; S. KAŞKIR