Moral ve motivasyon amacıyla GAP turuna çıkan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın ilk durağı Diyarbakır oldu. TSO heyeti Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret etti ve kardeşlik mesajı verdi. Düzce heyetine iki buçuk sene görev yaptıktan sonra Diyarbakır’a atanan Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da eşlik etti. Ziyarette iki odanın kardeş olması da teklif edildi.


Ülkenin istikrarının sürmesinde iş erbabı kişiler ile ticaret ve sanayi odalarının önemli bir katkısı olduğunu dile getiren Diyarbakır TSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane, “Böylesi bir zamanda Düzce’nin Diyarbakır’ı ziyareti çok önemlidir. Seçim çalışmalarına karşı provokasyon yapan dar bir azınlığın dışında, memleketimizin tüm insanları birlik ve kardeşlik istiyorlar. Gelmeniz bu açıdan önemlidir, Diyarbakır ile Düzce’nin bir araya gelmesi önemlidir” dedi.


İki oda arasında, bir kardeşlik protokolünün her iki DTSO’ya yakışacağını söyleyen Çakır, “Doğu ve Güneydoğu’nun parlayan yıldızı Diyarbakır, yanı başımızdaki savaş ta bitince, bu huzur ortamının da etkisiyle, ticaret yoluyla hızla büyüyecektir. İnşallah sükunet ortamının sürmesiyle, Diyarbakır göçü tersine çevirecektir” dedi.

 

Haber;S.Kaşkır