MÜSİAD Düzce Şubesi’nin her ay düzenlediği Dost Meclisi Toplantıları kapsamında bu ay Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltı organizasyonunda bir araya gelindi. Toplantıya İl Kültür Turizm Müdürü Özcan Budak, MÜSİAD Düzce Şubesi Başkanı İsa Şengüloğlu, Düzce Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Derneği Başkanı Doç. Dr. Erkan Dinçer ve işadamları katılım sağlarken misafir olarak da deneyimlerini paylaşmak üzere Avusturya Salzburg Kayak Federasyonu Başkanı Bartl Gensbichler katıldı.

“Salzburg’da olduğu gibi Kardüz’e iş adamlarımızla bu yatırımı yapalım”
İl Kültür Turizm Müdürü Özcan Budak, daha önce gittiği Avusturya’nın Salzburg kentindeki kayak merkezini incelemelerini aktarmasının ardından yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:

“2013 yılında Kardüz’ün Kültür Turizm Koruma ve Gelişim bölgesi ilan edilmesi için bakanlığa müracaatta bulundu. Türkiye’de ilk defe 1 yıl içerisinde Kardüz Kültür Turizm Koruma ve Gelişim bölgesi ilan edildi. Ülkemiz şu anda hükümetimizin aldığı karar gereği ekonomik yatırımlar anlamında 5 bölgede. Şu anda Kardüz’ün yolu yapılıyor bakanlığımızdan gelen ödeneklerle. Saçmalıpınar’a kadar sıcak asfalt, ordan da Kardüz’e kadar 10 kilometrelik orman yolu iyileştirildi. Elektriğimiz de mevcut. Salzburg’da olduğu gibi iş adamlarımızla bu yatırımı yapalım. Kendi bölgemizde avantajları kendimiz fırsata çevirelim. Kardüz yatırımcısını bekliyor. Bakanlık eğer ilana çıkarsa buraya herhangi biri gelip yatırım yapabilir. Kartalkaya ve Kartepe bizi örnek aldı Kültür Turizm Koruma ve Gelişim bölgesi ilan edilmeleri için başvurdu ancak henüz ilan edilmedi.”

“İnşallah Kardüz’ü yatırımla buluşturacağız”
Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Düzce Şubesi Başkanı İsa Şengüloğlu, ellerini taşın altına koyduklarını belirterek şöyle konuştu:

“İstişare Toplantısı adı altında bu toplantıyı tertip ettik. Kardüz Yaylası’na Gerede’den Milli Kamplar Federasyonu’ndan gelen Haydar Beyi de davet ettik. 20 kişilik bir heyetle gidip yerinde incelemelerde bulunduk. Kardüz’ün Düzce’mize bir an önce kazandırılması için biz MÜSİAD camiası olarak ve kıymetli büyüklerimiz olarak bir girişimde bulunduk. İnşallah bunu gerçekleştirmek nasip olur.”

“Neden oralardakine benze r bir kayak tesisi Kardüz’e de yapılmasın?”
Düzce Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Derneği Başkanı Doç. Dr. Erkan Dinçer, ise şöyle konuştu:

“Daha önce Avusturya, İsviçre ve Avrupa’nın çeşitli kentlerinde gezmiş biri olarak edindiğim tecrübeleri Saffet Durmuş ile paylaştım. Saffet Durmuş da Avusturya’yı yakından tanıyan birisi. Neden oralardakine benze r bir kayak tesisi Kardüz’e de yapılmasın? Düzce’nin turizm potansiyeli neden ortaya dökülmesin diyerek Avusturya Salzburg Kayak Federasyonu Başkanı Mr. Bartl’i davet ettik. Mr. Bartl buraya daha önce 3 defa gelmiş. Kendisi Düzce’yi yakından tanıyan, Düzce’nin turizm potansiyelinin farkında olan ve Düzce’nin turizm potansiyeli açısından bakir olduğunu söyleyen bir kişi. 1950 yıllarında Avusturya’da başlamış olan özellikle kayak konusunda faaliyetler konusunda tecrübe sahibi ve Düzce’de de bu faaliyetlerin başlaması konusunda verimli olacağı kanaatindeyiz.”

“Ben bu yöreyi yontulmamış bir pırlanta olarak görüyorum”
Avusturya Salzburg Kayak Federasyonu Başkanı Bartl Gensbichler, kentlerinde bulunan kayak merkezinin dünyaca ünlü bir merkez olana kadar edindiği deneyimlerini aktardığı konuşmasında şu ifadelerde bulundu:

“Burada Kardüz’ü gördük. Düzce’yi seviyoruz. Kardüz’e de bize benzer bir kayak merkezi kurulmasını istiyoruz ve bu konuda sizlere yardımcı olmak istiyoruz. Sadece tesisler ve kar yetmiyor. Burada genel olarak kayak yapmak için mutlaka bir konsept gerekiyor. Burası harika bir yöre. Ben bu yöreyi yontulmamış bir pırlanta olarak görüyorum. Bu pırlantanın yontulması gerekiyor. Burada siz de adım adım ilerleyip, gelecek 10-15 yıl içerisinde parmakla gösterilecek bir yer olabilirsiniz.”

Haber: Ö.YILMAZ