Bölgenin Kartalkaya’dan sonra en yüksek yaylası Kardüz Yaylası'nın hem yaz hem de kış turizmine kazandırılması için Bakanlar Kurulu kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilmişti. Bugün valilikte Kardüz Yaylası planlama toplantısı yapıldı.

Vali Ali İhsan Su Başkanlık ettiği toplantıya Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Temsilcisi Peyzaj Mimar Ulaş Karagülle, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak ve Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Çalışkan katıldı.

Vali Ali İhsan Su toplantının basına açık bölümünde şu bilgileri verdi:
“Malumunuz bundan bir müddet önce Kardüz Yaylamız Bakanlar Kurulu kararınca turizm gelişimi koruma alanı olarak ilan edildi. Biz de Valilik olarak konuyla ilgili bir çalışma başlattık. Turizm Bakanlığımızla ortak bir çalışma içerisinde Kardüz Yaylasının planlamasını yapacağız. Bununla ilgili de arkadaşlarımızla zaman zaman konuyu değerlendirme toplantıları yapıyoruz. Bu gün de yine o anlamda Kardüz Yaylasıyla ilgili arkadaşlarımızla bir değerlendirme toplantısı yapmaktayız.”

Valilik Makam Toplantı Salonunda yapılan Kardüz Yaylası Değerlendirme Toplantısı basına kapalı devam etti.



Haber: S.KAŞKIR