Türkiye, kara teslim oldu. Yurdun dört bir yanında karla mücadele çalışmaları yapılıyor. Düzce’de dün başlayan aralıklarla devam eden kar yağışı, dün gece etkisini giderek artırdı. İl merkezi beyaza bürünürken, 115 köy yolu ulaşıma kapandı. D-100 Karayolu Bolu Dağı ve D-655 Karayolu Kabalak Mevkiinde ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmedi.


Düzce Merkezde 23, Akçakoca’da 6, Cumayeri’nde 15, Çilimli 3, Gölyaka 12, Gümüşova 7, Kaynaşlı 17, Yığılca 32 olmak üzere toplam 115 köy yolu yoğun kar yağışı sebebiyle kapandı.


Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için İl özel İdare genel sekreterliğine bağlı 32 ekip ve servis aracıyla çalışmalarını sürüyor. Ekipler, 10 greyder, 11 kanal açma makinesi, 4 lastikli kamyon, 2 kar bıçaklı kamyonla kapanan yolları açmaya çalışıyor…


Devam eden çalışmalarda saat 17.00 itibari ile toplam 8 köy yolu henüz açılamadı. Yığılca’da Çukurören, Dibektaş, Gelenöz, Geriş, Güneyköy Merkez’de Aktarla, Çamlısu Gölyaka’da ise Saçmalıpınar köylerinin yolları ulaşıma kapalı durumda.

Akçakoca’da 18 Köy, Çilimli, Cumayeri ve Yığılca’da da 2 Şer köy, Gölyaka’da 11 Köy enerjisiz kaldı. Düzce merkez bağlı köy gruplarında da toplam 13 köyde enerji verilmesi için ulaşım sağlanması beklendi.

Haber:S.KAŞKIR