2007-2008  yılında yeterince yağmadığı için yolu gözlenen ve sonunda akşam saatlerinde yağmaya başlayan kar sabah saatlerinde tüm Düzce’nin  beyaz bir örtü ile kaplanmasına neden oldu. Belediye ve Köye Yönelik Hizmetler müdürlüğü ekipleri de karla mücadelede ilk antrenmanlarını yapmış oldu.

Düzce Belediyesi Ekipleri  geceleyin başladıkları karla mücadele çalışmalarına sabahın ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Bir yandan  yollarda biriken kar iş makineleri tarafından temizlenirken, yollarda don olaylarına karşı tuzlama çalışması yapıldı. Belediye ekipleri aynı zamanda şehir merkezindeki   kaldırımları da ellerindeki küreklerle temizledi.

Öğrenciler gece saatlerinden itibaren okulların tatil olup olmayacağı ile ilgili bilgi alabilmeye çalışırken, Öncü Haber merkezine gelen telefonlar ve internet sitesine atılan yorumlar sürekli bu hususu sorguladı. Ancak beklenen olmadı ve sabah saatlerinde öğrenciler okullarının yolunu tuttu.

Düzce Genelinde kar mücadelesi ile ilgili olarak bilgi veren Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Üstünel ise şu an itibarıyla herhangi bir yolun kapalı  olmadığını, ilçelerde kaymakamlıkların, Merkez köy yollarında ise kendilerinin kar mücadelesini sürdürdüklerini, ancak yağan karın fazla olmaması nedeniyle sadece birkaç köyde kar temizleme çalışmasına ihtiyaç duyulduğunu bu çalışmanın da tamamlandığını ifade etti.

 Üstünel, Akçakoca ve Yığılca’da ikişer, geri kalan ilçelerde ise birer greyderin çalışmalara katıldığını belirtirken, kar mücadelesinin mesai mefhumu olmaksızın yedi gün  24 saat süreceğini söyledi.