Yaklaşan kış aylarıyla birlikte vatandaşların en çok dikkat etmesi gereken konulardan biri araçların bakımı ve kışa uygun hale getirilmesidir.Araç sahiplerine seslenen Araç Bakım Servisi Sahibi Cemal Aksan 1 Aralık tarihinde çıkarılan yasa ile kış lastiği takılması gerektiğine ve araç sahiplerinin araçlarına gerekli bakımı yaptırmasına dikkat çekti.

 



Cemal Aksan yapılacak bakımla ilgili: " Öncelikle araç sahiplerinin araçlarına check-up yaptıması gerekiyor.Daha sonra radyöterin içindeki suyun kontrol edilmesi ve rutin yağ bakımları yapılmalı. Fren mesafeleri uzama gösterdiğinden frende olmazsa olmaz bir konudur .Onun dışında sileceklerde büyük önem taşır.Bildiğimiz üzere kış lastiğide olmazsa olmazıdır.Çıkarılan yasalara göre ticari araçlara 1 Aralık itibariyle kış lastiği takmak zorunlu hale getirilmiştir.." dedi.

 



Diğer araç bakım konusunda bilgiler veren Özgür Öztürk ise ;
" Kışın ilk önce kış lastiği şarttıdır. Ondan sonra motor için önemli olan ilk etapta antifirizdir. antifiriz ısı değeri ortama uyum sağlamalıdır.balatalar diskler ve yağ bakımlarının yapılması lazımdır." dedi.

 

Haber: Ö. YILMAZ