2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi bugün çalan son ders zili ile sona erdi. Düzce Valisi Zülkif Dağlı da Kaynaşlı Anadolu Kalkınma Vakfı Ortaokulu ve yine ilçede bulunan bir kuran kursunda karne dağıtım törenine katıldı. Dağlı’ya, Kaynaşlı Kaymakamı Cemal Demiryürek, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de eşlik etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda yapılan sunumda Kaynaşlı’da bulunan okullar ve öğrenciler hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Okullarında çeşitli branşlarda birinci olan öğrencilere Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve protokol üyeleri tarafından tarafından başarı belgesi ve ödülleri verildi.



Törende Vali Dağlı İlkokul kademesinde birinci olan öğrencilere başarı belge ve hediyelerini verirken, Kaymakam Demiryürek ile Başkan Bayraktar ortaokul kademesinde birinci olan öğrencilere, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise lise bazında birinci olan öğrencilere ödüllerini verdi.



Kaynaşlı’da tüm ilçelerde toplamda 3 bin 162 öğrenciden 486 öğrenci takdir belgesi alırken 552 öğrenci ise teşekkür belgesi aldı.
Kaynaşlı’da bulunan bir Kuran kursunda karne dağıtım törenine de katılan Dağlı, anaokulu öğrencilerinin Kur’an okumasının ardından öğrencilere karnelerini ve hediyelerini verdi.


“En önemli şey insan yetiştirmek”
Karne dağıtım töreninin ardından konuşan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, çocukların yetişmesi için uygun ortamın hazırlanması gerektiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

“İlk önce gittiğimiz okulda Kaynaşlı’daki her okulumuzun her sınıfında birincisi olan öğrencilerimize hem tanıştık hem karnelerini hem de ödüllerini dağıttık. Burada da 4, 6 yaş gurubu müftülüğümüzün Milli Eğitim Müdürlüğümüzce işletilen 4 ve 6 yaş grubu anaokulumuzun öğrencilerinin yaptığı dönem sonu faaliyeti izlemiş olduk. Kur’an-ı Kerim’e başladıklarını gördük öğrencilerimizin çoğunun. Yaptığı etkinliklerini izledik burası 6 ay önce buraya geldiğimizde bahçe gibi tarla gibi bomboş yerdi. İnşaatı daha başlamamıştı fakat 6 ay gibi bir süre zarfında binanın bitip ne kadar güzel bir bina, örnek bir bina haline geldiğini gördük.  Öğrencilerimizin içerisinde cıvıl cıvıl eğitim öğretime başladıklarını sistemin oturduğunu ve ilimizde hatta Türkiye’de örnek olabilecek bir ana okul seviyesine geldiğini gördük.  Biraz öncede belirttiğim gibi bu okulumuzu değişik platformlarda değişik yerlerde örnek anaokulu olarak hep anlatacağız. Bu okulun kendisini anacağız inşallah çocuklarımız güzel bir evlat olarak buradan yetişecekler. Biz büyüklere düşen görev, devletimize düşen görevde bu çocukların yetişmesi için en uygun ortamı hazırlamak. Emeği geçen başta burada kaymakamımız, belediye başkanımız, buradaki tüm arkadaşlarımız ilçe müftülüğümüz milli eğitim müdürlüğümüz olmak üzere hepsine burada çalışan, tüm siyasi arkadaşlarımıza hepsine teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu kadar teşekkürü yine buradaki hayırseverimiz hak ediyor. Ondan da Allah razı olsun diyoruz böyle bir anaokulu ilçemize kazandırdığı için kendisi Suriyeli olup Dubai de yaşan bir vatandaşımız, burada böyle güzel bir tesisi en önemli şey ne diyoruz, en önemli şey insan yetiştirmek insan yetiştirmekte 3 yaşında ve 4 yaşında başlıyor bildiğiniz gibi buda bunun çok güzel bir örneği.”



Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise, Fatih Ortaokulu ve Azmimilli Ortaokulunda öğrenim gören öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Ay, 15 günlük tatile girecek öğrencilerle karne sevincine ortak olurken, takdir, teşekkür ve onur belgesi alan öğrencileri tebrik etti. İlk kez karne heyecanı yaşayan anaokulu öğrencilerine de ziyarette bulunan Ay, öğrencilere hediyelerini verdi.



Haber: H. GÜRSOY