Tüm dünya da yaygınlaşmaya başlayan ve çiftçilerinin de uygulamaya başladığı organik tarım Düzce'de de yapılmaya başladı. Özellikle organik tarım sayesinde bu yıl ilk kez deneme amaçlı yapılan ve organik Düzce karpuzu olarak adlandırılan tarım metoduyla yaklaşık 30 ton karpuz yetiştirildi. Yetiştirilen karpuzlar Düzceli vatandaşlar tarafından da ilgi görürken üretilen karpuzların normal karpuzlardan daha verimli olması ve tadının daha iyi olması da dikkatlerden kaçmadı.

Düzce'de organik karpuz yetiştiriciliğiyle uğraşan Cahit Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada yapılan organik tarımın bu yıl ilk kez deneme amaçlı yapıldığını ama yaklaşık 30 ton ürün elde ettiklerini söylerken bu karpuzların vatandaşlar tarafından da ilgi gördüğünü belirtti.

Bu yıl ilk kez deneme amaçlı olarak organik karpuz yetiştiriciliği yaptıklarını da dile getiren Aydın, bundan sonraki yıllarda da karpuz yetiştiriciliğine devam edeceklerini ifade etti. Aydın son olarak İnönü Parkı önündeki Camlı Köşk ve Aydın pınar Yolundaki Konaklı organik tarım yerinde organik karpuzların satışının yapıldığını söyledi.