Ticaret Borsası seçim sonrası ilk toplantısını gerçekleştiren Başkan Nurettin Karslıoğlu  ve meclis üyeleri düzenledikleri basın toplantısıyla, borsanın faaliyetlerini anlattı.
Karslıoğlu, seçimden önce yaptıkları çalışmaları kimsenin bilmediğini savunarak aslında birçok iş yaptıklarını ve 5-6 illi Düzce’den yönettiklerini belirtti.
Karslıoğlu, “ Hep fındıkçı borsası gibi yönettik borsayı, aslında bizim borsamız tarım borsası. Bizim borsamız henüz 18 yıllık bir borsa ve önemli bir yere getirdik. Keyfinize göre burada fiyat koyamıyorsunuz, borsamız zaman içerisinde fındığa bağlı kaldı. Yüzde 90’lık bir oranda gelirimiz fındıktan, fiyat istikrarı yönünden biz her zaman üreticiyi bilgilendirdik. 5-6 ilin borsasını da buradan yönettik, kimse bilmiyordu. Seçim döneminde hepsiyle tek tek tanışma fırsatı bulduk. Onlardan gelir düşük olmasına rağmen, hizmette sınır yok diyerek hizmet verdik.” Dedi.
Borsanın ikinci katına laboratuar açtıklarını söyleyen Karslıoğlu, bu laboratuarın bölgeye hizmet verdiğini belirtti.

Karslıoğlu, “Borsamızın ikinci katına laboratuar yaptık, bu laboratuar bölgenin işini görüyor. Zonguldak da yok bu yüzden bizi tercih ediyorlar. Biz hepimiz borsanın müşterileriyiz, yüzde 90’nını bizden ve bizim gibi müşterilerinden sağlıyor. Biz binde birlik kazançla bu kadar yapabiliyoruz. 50-60 kurulmuş olan borsaların yıllarca biriktirmiş olduğu faizli parayla bizi yargılamak doğru değil. Önce nasıl para kazanıldığını bilmek gerek.” Şeklinde konuştu.

Haber: S. YANAR