Düzce Belediyesi tarafından bir süre önce oluşturulan ve şehrin genel görünümünü zenginleştirmeyi amaçlayan Estetik Kurul ilk olarak İstanbul caddesini gündemine almış, kurul tarafından yapılan ilk değerlendirmede İstanbul caddesinin dış cephe, çatı ve tabela kullanımında aynı malzeme kullanılması öngörülmüştü.

Kurulun düşüncesini cadde üzerinde faaliyet gösteren esnafa sorduk. Esnaflar yapılabilecek uygulama konusunda farklı değerlendirmeler yaptı. Kararın uygulanabilirliğini sorgulayan esnaflar, düşüncenin kısa  vadede gerçeğe dönüşme ihtimalinin düşük olduğunu belirttiler.Esnafların büyük bir bölümü dükkanların dış görünümlerinin aynı olmasının göze hoş geleceğini fakat maliyet kısmının nasıl çözümleneceği konusundaki akıllarına gelen soru işaretlerini dile getirdiler.

Esnaflar caddenin tamamen aynı olmasıyla ilgili Bolu’da yapılan çalışmanın örneğini vererek caddenin Düzce’ye dışarıdan gelen vatandaşların kafasında oluşan kasaba imajından bu yöntemle kurtulabileceğini paylaştılar.Esnaflar Düzce Belediyesinin projenin maliyetinde destek verildiği takdirde caddenin modern bir görünüme kavuşacağını belirterek caddenin trafiğe de tamamen kapatılması önerisinde bulundular.

Haber;Y.SEVER