AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu yaptığı açıklamada konunun net bir şekilde anlaşılması gerektiğini ve bu yasanın 2001 yılında çıktığını ifade etti. Düzce ve Kaynaşlı'nın fındık destek kapsamının dışında kalmasına 2001 yılındaki yasayla karar verildiğini belirten Kaşıkoğlu, "Bu vahim tablonun düzeltilmesi için hemen düğmeye bastık ve Başbakan ile görüştük, kararın netleşmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Başbakanın Tarım Bakanı'yla bizzat görüştüğünü vurgulayan Kaşıkoğlu, konuyu Bakanlar Kurulu'nda görüşerek karara bağlayacaklarını belirtti. Kaşıkoğlu, fındık destek kapsamında verilecek paraların 9. aya çekilemediğini, bu desteğin 2010 yılının Ocak ayında yapılacağını söyledi.

Kaşıkoğlu ayrıca geçtiğimiz günlerde yapılan fındık mitingine de değinerek, "Bazı siyaset fukaraları siyasi rant elde etmek için fındık üreticisini kışkırtmaya çalışarak miting düzenlemiştir." şeklinde konuştu. Yapılan mitingin amacına ulaşmadığını vurgulayan Kaşıkoğlu, "Siyaset simsarlarının dediği olmadı. Tüccar onların dediği gibi fiyatı 1 TL'den değil çok makul olabilecek bir fiyattan 3.1 TL'den açmıştır dedi. Kaşıkoğlu, kötü senaryolar çizildiğini fakat bunların hiçbirinin gerçekleşmediğini belirtti. Fındık rekoltesinin bu yıl düşük olduğunu ve sıkıntısız bi şekilde bu yılın atlatılacağı ifadelerine yer veren Kaşıkoğlu, önümüzdeki yılda da fındığın çok olması durumunda fiyatın düşebileceğini fakat hükümetin üretciyi mağdur etmeyeceğini sözlerine ekledi.