Düzce Merkezde yılan hikayesine dönen 300 yataklı devlet hastanesinin aksine ilçelerdeki hastaneler sorunsuz ilerliyor. Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin'in televizyonumuzda yaptığı entegre hastanesinin Düzce Devlet Hastanesi'nden önce tamamlanacağı iddiasını İl Genel Meclisi'nin hazırladığı rapor da doğruladı.

İl genel Meclisi Nisan ayı 4. bileşiminde Çevre ve sağlık komisyonu ile imar ve bayındırlık komisyonlarının hastanede yaptığı inceleme sonrası hazırlanan rapor okundu.

Raporda Hastanenin çevre düzenleme projesi ile emlak planlama projelerinin inceleme süresinin uzun sürmesi nedeniyle 2012 mayıs ayında başlanması planlanan inşaatın 2012 yılı Ağustos ayında başlandığı bildirildi.

Raporda ayrıca 2012 yılı Haziran ayında Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen yeni kararname doğrultusunda proje revizyonu talep edildiği ve tüm projelerin revize edildiği kaydedildi.

Raporu okuyan meclis üyesi İsmail Arslan, işin fiziki gerçekleşme oranı arasındaki farkların projelerden kaynaklandığını belirtirken hastanenin yüzde 70 oranında tamamlandığını Kasım 2013 de teslim edileceğini vurguladı.

Erken teslim edilecek

Arslan, “ 8 ocak 2013 tarihinde tüm eksiklikler giderilmiş. Müteahhit firma ile yaptığımız görüşmelerde işin yüzde 70'nin tamamlandığı, işyeri teslim tututanağında belirtilen tarihin 20 Mayıs 2014 olmasına ve tüm olumsuzluklara rağmen 2013 yılı kasım ayında teslim edileceği bildirilmiştir”ifadelerini kullandı.

Haber: S. KAŞKIR