Bugün Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Müdürülüğü ekipleri kask takmayan motosiklet sürücülerine farklı bir ceza yöntemi uyguladı. Kask takmayan motosiklet sürücülerinbe ceza yerine kask hediye ettiler. Buradaki amacın vatandaşı bilinçlendirmek olduğu ifade edildi.

Kask takmayan motosiklet sürücülerine kask hediye etmeden önce uyarılarda bulunan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Zekeriya Baran, kask tamanın hayata tutunan bir yol olduğunu ifade etti. Üzerinde İl Emniyet Müdürlüğü’nün logosunun bulunduğu kaskları alan vatandaşlar bu kez ceza yemedikleri için mutlu ayrıldılar.

Anıt park öünüde yapılan uygulamada konu ile ilgili bilgiler veren Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Zekeriya Baran, kasksız motorsiklet kullanan sürücüleri durdurup, kask kullanım şekilleri hakkında halkı bilinçlendirdiklerini ve insanları kask takmaya teşvik etmek için bu uygulamayı yaptıklarını vurguladı.

"Son zamnlarda birçok kaza meydana geliyor. Bu kazalarda önlem almazsanız hayatınız tehlikeye girer. Bizim bu uygulamayı yapmaktaki amacımız motorlu sürücülerin kask takma oranını arttırmak. Kazalara %20 motorlu araçlar sebebiyet veriyor. Bu uygulama ceza değil,bilinçlendirmek için kask dağıtıyoruz .Amacımız bilinçlerini üst düzeye çıkarmak. Bu yüzden bu gün motosiklet sürücülerine ceza olarak kask hediye ediyoruz.“

Yapılan uygulamadan memnun oldukalrını ifade eden motosiklet sürücüleri de bundan sonra kask takmaya özen göstereceklerini ifade ettiler.

Haber; R.BAL