Akçakoca’nın Dadalı Köyü mesire alanında yüzyıllık ağaçların Orman İşletmesi tarafından katledildiği iddia edildi.1640 yılında kurulan köyün kendi gibi her şeyinin tarihi olduğu söyleyen Necmi Sala, Orman İşletmesi’nin yaptığı uygulamaya köy olarak tepki göstereceklerini dile getirdi. Ayrıca Orman İşletmesi’ne ait olduğu öğrenilen alanda var olan ağaçların kesilip tekrar kestane ve ceviz ağaçlarının dikilmesinin anlamsız olduğunu söyledi.

Sala, “Orman Bölge Müdürlüğü’ne girişimlerim oldu. İmza kampanyası başlatıyorum. Köylü olarak çoluk çocuk tepkimizi göstereceğiz. Mesire alanında ağaçların kesilmesini istemiyoruz. Var olan bir ağacı yok edip de, 15-20 senede ağaç yetiştireceksiniz.” dedi.

Akçakoca Orman İşletmesi yetkililerinden alınan bilgilere göre, ağaç kesimlerinin yaşandığı iddia edilen mesire alnının köylüler tarafından çöplük olarak kullanıldığı öğrenildi. İddia edildiği gibi 100-200 ağacın katledilmediğinin de altını çizen yetkililer, yüzyıllık ağaçların bulunmadığını söyledi.
Yetkililer Dadalı Köyü’ne ek gelir olması için çöp atılan alanı, mesire alanı yapmak noktasında köylüleri sonunda ikna ettiklerini sözlerine ekleyerek çalışmalara köylülerin de katıldığını dile getirdi.

Haber: G. KARDUZ