Belediye iş sendikası Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, Düzce Belediyesinde başlatmış oldukları örgütlenme çalışmaları sırasında yaşadıkları zorlukları ve sıkıntıları Düzce Kamuoyuyla basın açıklaması yaparak paylaştı. Kefeli, Düzce Belediyesinin kendi şirketi olan İNTAŞ ve YEYPAŞ örgütlenmemiz sırasında, şirketlerin genel müdürünün işçileri istifaya zorladığı iddialarını sürdürdü.  YEYPAŞ ve İNTAŞ’ın yanı sıra  Temizlik işleri Müdürlüğü’nde de benzer sorunlar yaşadıklarını aktaran Kefeli, işten çıkarılan üç işçi için işe iade ve sendikal tazminat davaları açtıklarını bildirdi.
Kefeli, “Düzce Belediyesi İNTAŞ ve YEYPAŞ şirketleri ile Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde sendikal örgütlenme sürecinde, çalışanların yasal ve anayasal haklarına baskı yapanlarla ilgili suç duyuruları ile birlikte yasal süreçlerde en kısa sürede başlatılacaktır.İşçileri istifaya zorlayan bu şahıslara şunu tekrar söylemek isterim ki. Bu süreç tamamlanmış ve bakanlığın yetki aşamasına geçilmiştir. Bundan sonra yapacaklarınız sadece ve sadece işyerinde huzuru ve barışı bozar. Yetki sürecini etkilemez. Çünkü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, müracaat tarihindeki sayısal durumu dikkate almaktadır. O tarihten sonraki değişiklikler değerlendirilmez.”ifadelerini kullandı.
Kefeli ayrıca, konuşmalarının farklı yerlere çekilmemesi için, çok zor durumda kalmadıkça bu günden sonra açıklama yapmayacaklarının da altını çizdi.

Haber;S:KAŞKIR