Üçköprü vazgeçmiyor. Valilik tarafından yapılan açıklamada 2 adet üstgeçit talimatı verilmesine karşın halk kavşakta ısrarcı. Ölümlü kazaların ardından yol kapatan halk üst geçit değil, kavşak istiyor. Yaklaşık 15 gün önce valilikten yapılan açıklamada köy meydanı mevkiine bir hafta içinde üst geçit montaj çalışmalarına başlanacağı müjdesi verilse de her hangi bir çalışmanın başlanmadığı görülüyor.

 



Altgeçitlerin temizlenerek faaliyet geçmesine karşın, kullanışsız olduğunu savunan bölge halkı üstgeçitin faydalı olmayacağı görüşünde.

Mesafeleri gerekçe göstererek köy meydanına kavşak izni vermeyen karayollarına tepkili olan Üçköprülüler, yetkilerden yapılan eylemler sonrası kavşak yada cep sözü verildiğini ancak tutulmadığını öne sürdü.

Biz burada sahipsiz kaldık

Geçmişte var olan kavşağın kapatıldığını şimdi ise sahipsiz bırakıldıklarını söyleyen vatandaşlar, " "bizim burada varolan kavşağımızı kapattılar. Ne kaymakam, ne kurum amirleri nede milletvekilleri sahip çıktı. Biz burada sahipsiz kaldık. Ak partiye yüzde 90 oy verdik, bunun cezasını çekiyoruz heralde. Kimse bizi dinlemiyor. Valimiz söz verdi biz de rahattık ama yapılan birşey yok. Üst geçitten araba mı geçer. Bizim çektimiz nedir bunlardan?"şeklinde sitemlerini dile getirdi.

Halkın ihtiyaçlarına kulak verilmediğini savunan vatandaşlar, verilen sözlerin bozulduğunu belirterek kavşak istediklerini yineledi.

Vatandaşlarımız, "Valimiz bize cep yapılacağı dair söz verdı. Toplantıdan 10 gün sonra valimizin verdiği söz değişti. Merak ettiğimiz 3 bin 500 nüfuslu köy cep isterken neye dayanarak üst geçit kararı alındı. Herşeyi konuşarak halledeceğiz dediler. Bize verilen söz neden tutulmadı. Kavşak olmazsa cep demişlerdi. Ondan da vazgeçildi şimdi. Alt geçitlerimizi temizlediler. Sakat arabası yada çocuk arabasını indirme ihtimali yok. Bu köyde yaşayan 3 bin kişinin sözü dinlenmiyor." diye konuştu.

 

Haber: S. KAŞKIR