Düzce Esnaf Sanatkarlar ve Odalar Birliği yeni başkanını seçti. İki dönemdir birlik başkanlığı görevini yürüten Mustafa Kayıkçı’nın karşısına son anda sürpriz bir kararla Düzce Demir ve Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası (DEMSO)’nın başkanı Murat Geçici’nin adaylığını koyması seçime heyecan kattı. 2 listenin yarıştığı Genel kurulda 192 üye oy kullanmak için sandığa gitti.

 

DESOB binasındaki toplantı salonunda yapılan genel kurul, güzel başlarken, sonuna doğru hararet yükseldi. Hiçbir siyasinin katılmaması da dikkatlerden kaçmayarak eleştiri konusu oldu. Düzce Belediye Başkanı ve milletvekillerinin hiçbirisinin katılmadığı genel kurulda öncelikle seçime başkanlık yapacak divan belirlendi. Denetim ve faaliyet raporlarının okunduğu genel kurulda mevcut başkan Mustafa Kayıkçı divana birlik başkanı ve vekilinin 4 yıllık dönemde yol ve konaklanma ücretlerinin kanunla belirlenecek şartlar dışında maaş almaması için önerge sundu. İki dönemlik başkanlığı boyunca 3 bin 600 TL’lik maaşına dokunmadığını söyleyen Kayıkçı, hizmet olacaksa tasarrufun olması gerektiğini dile getirdi.

 

 

HANİ MİLLETVEKİLLERİ HANİ SİYASİLER

 

Divandan bu durumun bir ilk olduğu belirtilerek Kayıkçı’ya teşekkür edildi. Ardından söz almak isteyen Divan üyesi Düzce Dokuma Giyim Mensucat ve Örgülük Eşya Esnaf Odası Başkanı Hikmet Keskin ise konuşmasında kendisinin de oda başkanı olarak maaş almadığını dikkat çekti. Konuşmasında ise mevcut başkan yerine yeni yüzlerin seçilmesinden yana olduğunu dile getiren Keskin, siyasilerin olmamasını sert bir dille eleştirdi.

Keskin, “ burada bir eksiklik var. Hani milletvekilleri hani siyasiler. Burada sıkıntıları kime anlatacağız. Kendi kendimize mi dinleyeceğiz. Bu genel kurula katılım böyle olmamalıydı.” dedi.
 Ardından dilek ve temennilere geçildi ve mevcut başkan Mustafa Kayıkçı bir kez daha söz alarak kısa bir konuşma yaptı ve divana sunulan iki listedeki yönetim kurulu üyeleri tanıtıldı. Divan ardından seçime geçildiğini açıkladığı esnada diğer aday Düzce Demir ve Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası (DEMSO)’nın başkanı Murat Geçici söz almak istedi verilmeyince de tansiyon yükseldi.

 

ŞOV YAPIYOR

 

Geçici, mevcut başkan Mustafa Kayıkçı’nın şov yaptığını ve DESOB’dan birlik başkanı olarak maaş almasa da Düzce Demir ve Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası’ndan yönetim kurulu üyesi olarak maaş aldığını belirtti ve bordrosunu gösterdi.

 

Divan başkanı tarafından seçime geçildiği ve davranışının doğru olmadığını bildirilen Geçici, “Allah inşallah sandığa yansıtır” şeklinde sitemde bulundu.

 

Ardından genel kurulda konuşma yapmayan Geçici, seçim öncesi gazetecilere açıklama yaptı. Geçici, Kayıkçı’nın görevini iyi yapsaydı adaylığını koymayacağı belirtti ve kendisine söz verilmeyerek özgürlük hakkının hiçe sayıldığını öne sürdü.

 

Ardından üyeler, oy kullandı. Yapılan seçimde 192 üyeden 128’i Mevcut başkan mustafa kayıkçı’ya, 62 üye ise Murat Geçici'ye oyunu kullandı. 2 oy ise geçersiz sayıldı. Böylece 2 dönemdir DESOB başkanlığı yapan Mustafa kayıkçı 3 dönem içinde güven tazelemiş oldu.

Haber; S. KAŞKIR