2015 yılı Ağustos ayında Muğla’nın Bodrum ilçesine gideceğini söyleyerek merkeze bağlı Dolay Köyü’ndeki evinden çıkan Kadir Özaltın sırra kadem basmış ve bir daha haber alınamamıştı.

Bu sabah saatlerinde haber merkezimize ulaşan ve arkadaşı olduğunu iddia eden Murat Çalışkan adındaki bir kişi, Kadir Özaltın’ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve ailesinin endişe etmemesi gerektiğini söyledi.

‘Çalışmaya gidiyorum’ diyerek evden çıkan Kadir Özaltın’ın annesi Şemse Özaltın, 21 Ekim 2016 tarihinde haber merkezimize gelerek oğlunun bulunması için yardım istemiş ve acılı anne oğlunun başına bir şey gelmesinden şüphelendiğini ifade etmişti.

Yetkililere oğlunun bulunması için feryat eden gözyaşlı annenin haberini internet sitemizde gördüğünü ifade eden kayıp gencin arkadaşı olduğunu öne süren kişi, aile ile görüşerek, oğullarının durumunun iyi olduğunu kendilerine de söylemek istediğini belirtti. Murat Çalışkan, ayrıca 1 yılı aşkın süredir evine geri dönmeyen ve ailesi ile irtibata da geçmeyen Kadir Özaltın’ın sadece annesi ile görüşmek istediğini kendisine söylediğini iddia etti.