Kavak tarlasındaki kavakların ve fındık bahçesindeki fındık fidanlarının  yarıya kadar kesilip imha edildiği, iki evin de kimliği belirsiz kişi ve kişiler tarafından yakılıp yok edilmesiyle "esrarengiz köy" olarak anılan Çilimli'nin Kiraztarla Köyü'ndeki korku ve endişeyi yansıtmamızla birlikte kamuoyunun tanıdığı köy gözlem altında..
        
Faili meçhul iki yangınla başlayıp, kavak tarlası ve fındık bahçelerinin imha edilmesiyle devam eden Kiraztarla Köyü'ndeki durumu yerinde görmek için köyü ziyaret eden Kaymakam vekili Emin Şimşek, köy odası'nda toplanan çok sayıda köy halkını dinledi..
          
Köy Muhtarı Muzaffer Bakır'ın da yer aldığı toplantıda hiçbir azanın bulunmaması  dikkatlerden kaçmadı.Fındık ocaklarının ve kavak ağaçlarının katledilmesinde muhtarı suçlayan köylüler, kaymakamın geleceği bu toplantının dahi muhtar tarafından kasıtlı olarak köy halkına duyurulmadığından dert yandılar.
 
YAPANIN YANINA KAR KALMASIN

Köylüler "tarlamızı bağ-bahçemizi koruyamıyoruz, her yanımız endişeyle dolu, çare arıyoruz" diyerek feryatlarını sürdürürken "yapanın yanına kar kalmasın bu katliamı yapanlar bulunsun" diyerek kaymakamdan dertlerine derman olmasını istediler.
 
Tayini çıkan Çilimli Kaymakam Vekili Emin Şemşek'in son köy ziyaretine İlçe Jandarma Komutanı Özkan Kocagöz,Özel İdare Müdürü Sudi Akar, İlçe Tarım Müdürü Aydın Koca ve Kaymakam Yazı İşleri Müdürü Mehmet Aksoy'da hazır bulundu. Toplantıda Kiraztarla Köyü Muhtarı Muzaffer Bakır'ın azalarından hiçbirinin bulunmaması dikkatlardan kaçmadı.
 
 Haber;E.TAYHAN